R.I.P Frank..

Värmeböljan fortsätter, vi smälter nästan bort i värmen.. Hur man har klarat sig hela livet utan en pool är ju för mig en gåta.. Här hoppar man i poolen när man blir varm, och det är ingen sån där "låtsaspool" som man plockar ner på vintern =)
Idag är det dock molnigt, och jag hoppas på regn, men SMHI hade ju lovat strålande sol till kvällningen, attans skit oxå..

Här om kvällen grillade vi några stycken och satt och snackade skit, så hade vi en fladdermus som klättrade på tegelfasaden.. Av nån anledning trillade den ner på marken, och vi skulle hjälpa den tillbaka upp på väggen.. Dom har nämligen sitt bo på vinden, så det fan kryllar av dom =/  Bara dom inte kommer in i huset så är jag nöjd..
Hur som helst, Fladdermusen Frank trillade ner fler ggr, i rabatten, och jag hjälpte honom upp på väggen ett par ggr.. Han visste nog inte riktigt vart han skulle..

Igår var det samma visa igen, säkert Frank igen som inte fattade vart han skulle.. Jag hjälpte honom igen ut till väggen.. Efter en stund skulle jag öppna ett skåp i hallen, och när jag sen stänger igen så ser jag Frank (som jag tror det var) ligga där i hörnet, som om jag föst undan honom med skåpsdörren.. Fan då sved det till i hjärtat vill jag lova.. Pappa fick ta ut honom, och vi såg att han skadat benet (förmodligen brutit det), han kunde inte riktigt krypa normalt.. Varken jag eller pappa kunde ha ihjäl honom, vi är för blödiga, så Jenni fick ställa upp.. Nu är ju hon blödig hon med, och i de flesta avseenden (gällande djur) mer än mig, men fan, så små djur, fladdermusar och småfåglar, jag blir för blödig fan.. Iaf, hon fixade det.. Jag la Frank mellan två tidningar, sen fick hon drämma till med en planka, han dog på en gång.. Han hade nog inte överlevt.. För var det Frank, så hittade han aldrig boet, och dessutom tror jag inte han kunde flyga, han bara kröp, och på det ett skadat ben, nej då var det bättre att han fick dö, så slapp han lida mer..

Och allt detta hände mitt på dagen och på kvällen, INNAN solen ens försvunnit.. Och så vitt jag vet så visar sig fladdermöss inte ute annat än på natten, då dom jagar.. Så att Frank fick dö var nog snällt mot honom, även fast jag plågas av det.. =(



Han var iaf söt, Fladdermusen Frank..



Han har spindelväv i nyllet, det är inte rabiesfradga =P




Batman in the house..! eller ja, på balkongen iaf..

Jisses vilken skön helg det har varit.. Kanon fint väder och poolhäng, fint det..

Tipsy är numera sig själv, pigg och jävlig =)  Hon ska på återbesök imorgon, kanske kan hon få komma ut till hundgården igen, och bada.. Inte för att hon gillar att bada, men man kan ju försöka lära henne att gilla det i poolen..

Extra däremot, älskar att bada, så det är vad hon gjort hela helgen, badat..

Igår hittade jag en liten fladdermus på balkongen, den var död.. Det var en liten unge, och även fast den var ful så in i helvete så var den samtidigt ändå lite söt, skallig och dan.. Tur att inte Extra åt upp den, dom kan ju ha rabies dom där.. Men nu är den slängd och begraven, i sopkärlet..



SkallePär,   a.k.a  Batman..







Extra..







Stackars Lilla Tippan..

Nu har sommaren kommit igång känns det som.. Perfekt =)

Syster och Lionel var över i helgen, badade i poolen, grillade god mat, åt glass och smultron som jag plockat på tomten, Mycket gott.. Så sov dom över oxå, Mycket trevligt.. Vart en god frukost dagen efter med frallor som jag på morgonen drog och handlade på ica.. Det var många många år sedan jag vågade mig på att köpa såna frallor, och gott var det banne mig =)  Kanske vardagsmat för andra, men för mig var det ngt speciellt, hehe..

I måndags morse, när jag skulle ta ut Tipsy ur hundgården och motionera henne såg jag att halva ansiktet var svullet på henne.. Direkt började jag tänka på getingstick, för vi har rätt mycket getingar här..
Ringde veterinären och fick en tid en timme senare..
Brummade dit och Tipsy undersöktes, rakades på kinden och fixades med.. Jätte duktig var hon hela tiden..
Getingstick kom vi först fram till, men sen togs det tillbaka, för blodprovet visade en inflammation alt. infektion..
Så kortison skulle hon inte ha, utan bara antibiotika.. Jag märkte att hon inte alls var sig själv.. I vanliga fall så står hon upp, till fan in i det sista, men hon la sig ner flera ggr hos veterinären.. Det var en varningklocka..
Det slutade iaf med att hon fick läggas in under dagen för dropp och smärtstillande..

Åkte hem och inväntade tiden att plocka upp na igen.. Då mådde hon bättre.. =)
Var seg och la sig på golvet, men piggare ändå.. Svullnaden hade givit med sig, hjärt rytmen var normal, febern hade gått ner.. Hemma så läste jag massor om ormbett och getingstick, och nu är jag helt övertygad att det var ngt sånt, även fast man inte ser ngt märke eller nånting.. En infektion från ett 1 vecka gammalt pyttesår som exploderar och sväller över natten, come on.. Nej, veterinären hade fel den här gången.. Synd att jag inte fick min ordinarie veterinär, men man kan väl inte välja och vraka när man får en akut tid..

Så, ingen hundgård på ett tag, burvila (10 dagar - 2 veckor), BARA röra sig när hon ska ut och kissa/bajsa, antibiotika 10 dagar, återbesök med fler blodprov.. Ja, ibland är det SKITkul att ha djur.. haha..
Hon mår mycket bättre nu iaf, och svullnaden är nästan helt borta.. =)
Tacka faan för att man har byrackorna försäkrade..




Snyggot, har hamstrat en apelsin kanske? =)



Nu ska jag sitta här och vänta och rulla tummarna tills min kära syster och Lionel kommer..

RSS 2.0