En tripp till Uppsala då..

Idag bar det iväg till Uppsala för att gå til läkaren, för att få en remiss till Sofia hemmet.. Trodde ju att läkaren iaf skulle undersöka mig eller nånting, men nej då, jag var där inne i max 3 minuter, och då pratade vi bara om remissen kanske 30 sek av dom minutrarna.. =) Snabbt och bra..
Pappa hade tagit ledigt för att köra mig dit, så det var väl en smärre besvikelse att besöket var så kort, men men, vi kom ju hem fortare iaf =)

Fast först snurrade vi runt i Uppsala i ungefär 50 minuter, innan vi gick på Coop och handlade och sen åkte hem..
Och jisses vad jag var trött idag, fan det var så sjukt mycket igår, plus att jag inte hade ätit frukost idag, så jag var helt sänkt.. Efter frukost/lunchen la jag mig i soffan och blundade, och där låg jag och bara jäste i strax över 2 timmar, det var väldigt skönt, och jag behövde det, MEN, alltid efter att jag vilat så blir jag lite illamående, och känner mig typ sjuk resten av dagen, mindre roligt må jag säga.. Men jag har ju dubbelstep på schemat idag på träningshus1, så det får mig väl att tänka på annat..
Lär bli som sist, på aerobics passet, trött som bara den tills det var ca 10 min kvar, då jävlar, pigg som bara den och tog i för kung och fosterland, eller nej, men nästan, eller nej, inte det heller, nu ljuger jag.. Men jag orkade mycket mer och gjorde alla steg och grejs med större rörelser och allt sånt där.. Kul att det kom på slutet lixom =S

Igår vart ju Tipsy 1 år, hon fick ett tuggben som uppskattades.. Mer än så vart inte inte.. Brorsan Skipper fyllde ju oxå såklart, så nu börjar dom bli stora.. Eller ja, stora och stora, det vete 17, inte Tippan iaf på sina nätta 12 kg.. Men det passar mig perfekt, gilar dom lite mindre =)

Jo men så har jag ju erbjudit mig att vara barnvakt i maj, 26:e eller ngt sånt, Syster och Christian ska på Betnér.. Ungen måste ju läras fort att moster is the shit.. Är dock lite nervös att han ska vara arg som ett bi just den dagen och skrika och skrika och skrika.. För tänk vad grannarna ska tro, dom ser syster och Christian lämna hemmet, och ungen bara gapar och gapar, tänk om dom då tror att jag misshandlar honom.. Kanske tror dom att jag häller kokande vatten på honom, eller sticker honom i benen med nålar.. Nu kanske inte deras grannar är så puckade att dom faktiskt tror det, men man vet ju aldrig.. Kanske borde be dom varna grannarna innan jag kommer, för även om jag kanske inte alltid ser ut som världens snällaste eller så, så KANSKE jag faktiskt är det..!! Ja, eller nåt.. haha..

Jelena och Christian, ni får meddela grannarna att om ungen skriker, så är det INTE mitt fel, utifall dom skulle tro nåt, lika bra att hålla ryggen fri lixom ;)

Fika i Bro..

Igår var en sån där dryg, men skön dag med 100 saker som man hade att göra.. Eller ja, som man tog på sig att göra i brist på annat..

Det blev en tripp till IKEA, skruvade och grejade med vad som blev ett bord, stod och tittade på hundarna i springpolen, handlade, tvättade, fixade och mojade och allt detta tog i stort sätt hela dagen.. Det var skönt iaf =)

Strax åker jag och pappa till faster och fikar, sen har man tusen saker att greja med hos Jenni till kvällen..



Extra och Tipsy igår:









Usch, bilderna blir verkigen as dålig kvalle när man lägger upp dom i bloggen.. =/

Rubrik..

Min födelsedag, för en vecka sen, var PERFEKT...!! Eller den hade blivit mer perfekt om gubben min hade varit här oxå, men han var såklart tvungen att jobba =/  Men jag åkte dit dagen efter, och spenderade en toppen vecka där så det jämnade ändå ut sig..

Mamma, Bosse, syster med man och barn, Faster och Jenni var här.. Det var toppen =)
Jag fick ju då böcker, pengar, presentkort på stadium, blommor, lotter och en stavmixer..
Walter hjälpte mig att skrapa lotterna jag fick av faster, det blev vinst på 100 kr så jag och Walter gick till macken och bytte dom mot nya lotter, det var ett smart drag, för vi vann på ALLA dom lotterna och fick då en vinst på 315 kr istället som vi delade på.. =)
Pappa och Bosse bytte nummer, det var kul tycker jag, hoppas dom ses lite då och då =)

Jag fick ju träffa Lionel för första gången oxå, vilken gullunge, han var tyst och sov hela tiden och verkade inte ha ett dugg emot att flyttas från famn till famn.. Han är ju så plutteliten, trodde han skulle ha vuxit mycket mer för han såg rätt stor ut på korten jag hade sett, men ack så liten kille.. Helt underbar, och jag som inte ens gillar barn, haha.. Iofs är det skillnad med syrrans ungar, kanske är det för att vi ändå är släkt..?
Christians unge Emelie gillar jag oxå, hon är en skön unge som inte är klängig och så där som ungar annars är, och då tycker jag att det är jobbigt, eftersom jag inte vet riktigt hur jag ska bete mig runt ungar, jag blir så osäker på dom, för att jag inte gillar dom, men fam. Månssons ungar är bra dom =)


Några bilder på besökarna på min födelsedag:


Mamma



Bosse



Faster och Lionel



Jag och Lionel





Fler bilder lägger jag upp sen, orkar inte förminska fler just nu..


Så veckan hos Gubben var bra, fint och varmt väder, snön smälte en aning och ja, allt som hör våren till.. Men igår när det var dags att åka hem så kom snön tillbaka.. Det kräksnöade verkligen, och blåste utav bara faan, så det var inte så upphetsande att köra 20 mil hem, men eftersom jag ska till doktorn idag och pappa fyllde år igår, så var jag tvungen.. Och det var en satans helvetes resa vill jag lova.. Det tog över 3 timmar att köra, alltså en timme längre än vanligt, ungefär.. Jisses vad jag hade ont i huvudet när jag väl kom fram, det var drygt att försöka se var vägen gick under all snö på vissa ställen =/  Nej, jag röstar fasiken på vår nu..
En tröst är iaf att det är strålande sol idag, så en del kanske smälter bort, om det nu kan sluta vara minusgrader..
SÅ jag lär ju skotta idag, vilket jag trodde sist att jag hade gjort för sista gången den här säsongen, ack så fel man hade..


Är det så här..

..att vara vuxen..? Att sötebrödsdagarna är slut, nu får man inte frukost på sängen mer när man fyller år, det är bara att koka sin jäkla gröt själv..!! =)

Jag minns när jag var liten, då var det frukost på sängen, varje år.. The och macka (oftast) och en smarrig bakelse.. Tyvärr hade jag oturen att nästan varje år få en semla, det är ju semelperiod när jag fyller, så semlor står inte så högt i kurs länge må jag säga.. Men själva tanken var ju godare än semlan, och tur är väl det =)
Syrran och jag fick oftast frukost på sängen bägge två när en av oss fyllde år, men bara den som fyllde fick en bakelse, lite rättvisa ska det minsan vara för födelsedags barnet..

Det bästa var dock paketen, inte just vad som låg i, men spänningen att öppna dom (oftast) fint inslagna paketen.. Man rev och slet och hann nästan inte kolla vad det var förns man var i full färd att riva upp ett nytt, och så fortsatte det.. Så kan man ju inte göra nu när man är vuxen, men GUD vad jag älskar att öppna paket, det är ju så nervpirrande =)

Bästa var ju ändå i min familj när man fyllde 15, den magiska åldern, då fick man minsan en liten flaska "champagne" på frukostbrickan, det var vuxet och tufft, då jävlar växte man några centimeter till bara för den sakens skull.. Det var ju inte så att man fick dricka upp den på morgonen, men man fick den ändå, fri att dricka senare på dagen..
Jag har dock aldrig hört att det går till så i andra familjer, att dom får en liten flaska med alkohol på 15 års dagen, kanske bara var vår familj (löjliga familjen) som hade det som tradition.. Inte banne mig tackade man nej iaf =)


Idag kommer syster med familj, mamma, Bosse, faster och Jenni, och jag bakade ack så goda, men fula och misslyckade muffins igår, tur att man har annat att bjuda på oxå, trots att dom smakar gott.. haha..

Jag vet inte vad som gick fel, muffinsarna med dumle och toblerone i växte ingenting, dumlen "exploderade", tobleronen brändes i botten, men de neutrala muffinsarna växte minsan som dom skulle.. Dumma satans varmluftsugn..!! Hade såna problem hemma i dalarna förut oxå när jag gjorde dumle muffins, trodde att det var just den ugnen det var fel på, men ack så fel jag hade, nu vet jag att jag inte ska baka mer i varmluftsugn, Me No Like..!!

plågsamt..

Ja, plågsamt! Så var det att ligga 1½ timme i tandläkarstolen igår.. Fy fan, det var HEMSKT.. Men jag klarade mig igenom det utan lugnande iaf.. Fick bara panik en gång, så det var ju bra.. Men jävlar vad dom fick bedöva, först två vanliga smärtsamma sprutor i käken, den använde dom wanden ett par ggr runt om tandfan, men det hjälpte heller inte, så dom fick köra ner wanden rätt ner i tanffan, och sen var smärtan borta.. =) Det var skönt iaf..
Men så skulle ju ett "paraply" på, det var en redig plåga, det värsta är att dom ska göra samma grej nästa gång för ena kanalen i roten är förkalkad eftersom tanden var trasig så länge.. Så det ser vi fram emot, eller INTE..!!

Igår höll jag ju på att skämmas arslet av mig.. Fick hundmöte med Extra, och jag vet inte vad som flugit i henne, hon vart fan mer rabiat än vanligt.. Skrek och härjade och försökte kasta sig i kopplet.. Det var en trång jävla gångväg med höga snövallar på sidorna, så jag kunde inte gå åt sidan.. Fick snällt stå där och skämmas när den andra hunden, nån pitblandning, gick förbi.. Att försöka få kontakt med Extra då är dödfött, så ja, jag försöker inte ens längre..
Jag har skaffat en nosgrimma, för att undvika såna jävla grejer, men den måste köras in innan jag vågar lita på att hon inte sliter av sig den, sen måste jag skaffa ett koppel så jag knäppa i grimman OCH i halsbandet, ifall hon lirkar sig ut grimman vid hundmöte.. skulle bli en aning pinsamt, och smärtsamt då..
Fan, aldrig mer APBT kan jag säga, aldrig aldrig mer, hon är min sista..


Idag börjar min terapi, så dit ska jag sticka nu..

En tripp till enköping..

Jodå, idag blev det åka av oxå.. Jag och Jenni gav oss av till Enköping..
Har man presentkort är det lika bra att handla upp dom =) And so we did..

Det vart lite grejer på Åhlens, ett nagellack och födelsedagspresent till pappa som snart fyller år, och underkläder och ny pylle på H&M.. Jävligt bra grejer måste jag säga, det bästa var att det inte kostade mig en enda spänn =)

Aningen drygt var det i ENköping, nu när all snö sakta smälter så är det stoora pölar överallt, det funkar ju när man åker bil, men att behöva tråckla runt dom där pölarna när man går är ju en match i sig.. Jag är ju "ung" och "frisk" så det gick ju att hoppa över pölarna, men alla äldre som kom med kryckor och rullator, dom fick det svårt, speciellt när pölarna var djupa, med snövallar på båda sidorna om pölarna, och det inte gick för dom att hoppa över..
Stackars dom..

Träning idag, step står på schemat, ska bli skönt..
På lördag när mamma kommer så ska hon lägga upp ett litet schema åt mig som jag kan göra hemma, skit bra att pappa hittade och dammade av hantlarna som jag då kan använda.. =)




En tripp till Barkarby..

Idag åkte jag och faster till Barkarby Outlet, vi bytte byxorna jag gav henne när hon fyllde år, så nu fick hon iaf ett par som passade =)  Väl där på puma butiken så fyndade jag stort, jag hade köpt en tröja där förut, en som jag ÄLSKAR, och fan, nu hade dom EN kvar, för 90:- , man är ju dum om man inte slår till, så jag gjorde det..

Vi lallade vidare till Nike butiken, där fyndade jag ett par jävligt coola skor, silvriga med kardborreband.. Dom blev mina för endast 190:-  Plus i kanten är ju att dom är så grymt sköna..

Det var lika bra att passa på att gå på stadium och inter sport oxå, faster hittade minsan grejer att köpa, lite linnen och tröjor.. jag letade och letade och fan letade efter träningsbyxor, men nej, jag hittade inga som var bra, eller snygga.. Eller jo, det gjorde jag, men jag tänker då fan inte betala 500:- och mer för ett par jävla träningsbyxor..
Okej om det är privata kläder, eller hur man ska säga, som kostar så mycket, men för ngt att ha och svettas i, tack men nej tack.. Får se om jag kan hitta några bra någon annanstans.. problemet är inte bara att hitta något som är prisvärt, utan oxå att hitta något som passar, vilket inte är det lättaste då minsta storleken är XS, vilket av nån anledning är för stort.. Kanske har man tur en vacker dag..

Vi var iaf på dom 4 butikerna, och det tog oss två timmar.. Det är helt sjukt, i snitt 30 min i varje butik, men inte hade vi så bråttom heller.. =)

På vägen hem stannade vi till på Willys och skulle handla lite,  och jag blir då kallan "han" i kassan, haha.. Jo men tack då, har man mössa och inget synligt hår så är man visst per automatik en grabb.. Men hon kanske var halvblind den där unga tjejen i kassan, det måste hon vara, för hade hon sett sin mustasch så borde hon ju 1. rakat den, eller 2. blekt den.. Hon hade fan fler manliga drag än vad jag har..

Ikväll är det jourmöte, fan va jag INTE ser fram emot det.. bläää..




Här är mina nya coola skor.. =)



Kalas var det ja..

Igår var vi ju på kalas, MYCKET trevligt.. Det bjöds på smörgåstårta och många skratt..
Vi var precis lagom många, typ så där 8 personer, och så Tipsy.. Extra fick stanna hemma, hon vet inte hur man ska bete sig bland mycket folk och så där, det vet däremot Tipsy, byrackan som bott i hundgård och inte alls är socialiserad.. Mycket märkligt det där..

Det tog på krafterna vill jag lova, vi var där klockan 2 och åkte hem vid 8 snåret, det var inte kalaset i sig som tog på krafterna, jag hade ju oturen att glömma glasögonen hemma, så det var i huvudet och ögonen jag var helt slut..
Men det var det ändå värt, och jisses va gooood jävla smörgåstårta sen då, fan min faster kan det där, INGEN är så god som hennes..!! Fick med mig en stooor bit hem oxå, och även fast jag och Jenni mumsade pån igår så finns det kvar lite som jag ska smacka i mig idag.. =) Himmelrike säger jag bara..




25 åringen i egen hög person:




Den goda smörgåstårtan (fast jag åt av en utan räkor):




Anders och Annelie:




Simone och kaffeglaset:




Och jag, som ser ut att vara SKIT sur:



Fast det var så här glad jag egentligen var, hela kalaset igenom:




Pappa ville inte ställa upp på bild, men han var med iaf =)


Två till var där, Bitte och Sanna, men jag fotade tyvärr inte dom =/

50 års kalas idag..

Idag är andra dagen med strålande sol, och gissa om det känns toppen..!!
Jag och pappa gav oss ut och promenerade igår, det avr en skön promenad på strax över en timme, och solen värmde på bra duktigt.. Det blev så pass varmt att jag tog av mig mössan..
Nu har man lite mer hopp om att våren faktiskt kommer i år oxå..

Jo men så ska vi ju till faster på kalas idag, 50 år har hon blivit, eller nej, inte egentligen, eftersom hon aldrig blir äldre än 25, men vi busar lite med henne och säger att hon fyllde 50.. =)
Det ska ju mumsas smörgåstårta, och perkele vad jag sett fram emot det.. Så olyckligt att jag igårkväll fick ruskigt ont i magen, iofs har det gått över nu, men kvar har jag en sur och olustig mage istället, TYPISKT..!!
Faster som haft mig i åtanke och tok tvättat händerna när hon gjorde smörgåstårtan för "oss" som inte äter räkor.. Jag får lite dåligt samvete, allt jobb hon lagt ner, och så kanske jag bara kan äta en liten liten bit, om jag ens kan det.. Bara gröten i morse fick min mage att sparka bakut, så den suranade till ända från botten och är inte sen med att låta mig känna av det.. Just my luck att få en magepisod just NU...!!

Pappa och jag åkte ner till centrum nyss, för att köpa blommor och så, och jag stack in på djuraffären för att köpa med mig ett tuggben till byrackan som hon kan ha att roa sig med hos faster.. Fan ett jävla tuggben, inte ens vidare stort, och det har dom mage att ta 29:- för.. Hemma i Dalarna på granngården går samma tuggben för ungefär hälften, så jag överdriver inte när jag säger att jag fick en chock när jag stog där och skulle betala.. Arken Zoo i Bålsta är en DYR jävla skit affär...!!!



När Twilight filmen kom, så vart det ju hysteri över Robert Pattinson, han som spelar Edward, ooohhh alla tycker att han är så snygg, och så sexig och fan gud vet vad.. Han ser ut som en påse skridskor, och sexig är han då fan inte, och så lyckas man springa på en bild på honom, okej lite gammal, men den säger en hel del.. haha




Försök hitta snygg och sexig i den bilden, omöjligt...!!

Konstigt väder..

Vaknade idag igen upp till en dag med solsken, eftersom jag inte kunnat promenera med Tippan på ett par dagar så såg jag fram emot att idag minsan, idag skulle det bli av.. Men tji fick jag, molnen drog in och det började snöa, väldigt lite iofs, men blåsten var den som hindrade mig.. Kalla vindar och Johanna går inte ihop..
Fick nöja mig med att stå och se på när byrackan roade sig själv med sin boll på tomten, för hon måste ju få röra på sig.. Tjurig och på aningen dåligt humör så gav jag upp efter ca 30 min och gick in.. Tjurade lite för mig själv och kom på att jag måste hämta posten..

Sagt och gjort, och det gjorde fan min dag.. I brevlådan låg ett brev till mig, från försäkringskassan.. Det måste vara mitt beslut om aktivitetsersättningen, men nej, inte kan det gå så fort, dom fick ju inte in in mitt sjukintyg från läkaren för mer än typ 11 dagar sedan.. Men jo då, min underbara handläggare hade snabbat på det hela så det tog dom 4 dagar från att alla papper va inne tills att dom gjorde beslutet.. Och som jag hade hoppats så fick jag förlängning på två år.. Som sagt, det gjorde mig dag, och nu kan jag släppa ett huvudbry iaf =)

Ska fan skicka en blomma eller nåt till min handläggare, fy fan vilken jäkla klippa hon är.. Inte bara det att hon snabbade på allt (som egentligen tar flera månader) men hon är så sympatisk och fruktansvärt snäll och trevlig.. Tänk om min förra va så där bra, då hade jag sluppit vänta i SEX! månader för att hon ska kläcka ur sig och fråga hur länge jag gör anspråk på.. Idiot.. Tur man fick retroaktiv utbetalning på ett rätt gott belopp =)

Nu väntar jag bara på bostadstillägget, och det är fan lika nervöst där, för det rör ju sg om några tusen varje månad.. Men vi får hoppas på det bästa =)



Dags att svulla lunch..

Det smärtar mig...

..att se min pappa så nere.. =(  Han pratar inte lika mycket längre, och han ser så fruktansvärt ledsen ut..
Självklart är det jätte jobbigt för honom, och det är inte lätt när hjärtat brister lite..
Du kommer gå stark ur det här, det kommer bli till det bättre..


Pappa, kom ihåg att det finns dom som älskar dig, villkorslöst..
Jag är en av dom, glöm aldrig det..




Efter snöstorm kommer solsken..

Och visst tusan stämmer det, för imorse när jag gick upp så var det blå himmel och strålande sol.. Nu har dock molnen dragit in, och solen är borta, och med min tur, eller man kan kalla det otur, så kommer det börja snöa idag igen..

Ovädret igår var hemskt, det var djupa drivor överallt och inte plogat på gångvägarna, det piskade i ansiktet och ibland gick det inte att andas..
Tack vare en mindre begåvad person (det var den snälla versionen) , så fick jag då ner till kommunhuset i snöstormen..!! Vanligtvis tar det kanske 10 minuter, max att gå, men igår tog det betydligt längre tid, pga av vädret..
Dom hade ju plogat stora vägen, och jag orkade inte skotta utfarten för att ta bilen, heller visste jag inte hur mycket det var, och jag orkade inte ens gå ner och bedömma.. Men eftersom både Simone och pappa kom både ut och in med sina bilar så borde jag gjort det med min oxå, haha.. Attans att man inte kollade upp det innan.. =)
Men hur som helst, jag var nära att krocka med flera som var ut i det trevliga vädret, det gick ju inte att titta rakt fram, så jag fick gå med huvudet böjt och blicken ner i backen..

Eftersom jag ändå hade tagit mig ner dig så passade jag på att gå på Ica och handla.. Köpte det jag behövde och tog scanner pickadollen till kassan, lämnar fram den till personalen och får en MYCKET skeptisk blick och frågan "Har det gått bra?"  Ärlig som jag är så svarade jag ju såklart att "jodå, det har gått så bra så".. Jag drar ica-kortet, och ta mig fan så får jag en avstämning.. haha.. Känns inte direkt som slumpen den där gången..
Jag langade upp allt jag hade i påsen på bandet, och när allt är betalat och klart och kvittot kommer så tittar hon lite besviket på mig och säger att det stämde bra.. haha, hade lixom inte räknat med ngt annat om man säger så..

Sen var det bara att kriga sig hemåt igen, och förbanna den personen som tvingat mig ut i stormen..
Väl hemma blev det inte så mycket vila, då skulle ca 2 decimeter snö skottas.. Så jag började klä om så jag kunde skotta vid infarten innan pappa kom hem, så han slapp köra in i stenen IGEN för att jag inte tänkte på att skotta.. Var inte mitt fel egentligen, men jag känner mig skyldig att pappas bil gick lite sönder för att jag inte såg att det behövde skottas där nere den dagen.. Hur som helst, höll precis på att snöra på mig skorna när pappa kom hem, vilket var bra ändå, för det var MYCKET att skotta, så jag slapp ta det själv.. Snöslungan funkade inte så där super bra igår, det var för moddigt under snön som hade kommit.. =/


Faster hörde av sig och talade om att hon inte skulle komma på aerobics passet pga väglaget, typ, så jag körde på stenhårt för oss båda två.. Jag svettades som aldrig förr, jisses, har aldrig varit med om värre.. Men skönt var det, jävlar vilken genomkörare det blev =)
Resten av kvällen gick till att äta, slappa och göra absolut nada, typ.. Synd bara att jag var så trött redan strax efter klockan 8 på kvällen, och så tidigt kan man inte lägga sig när ena byrackan preciiis fått mat och druckit massa vatten.. Jo men dom får mat båda två, bara det att den ena hade fått tidigare eftersom hon befann sig hos Jenni då.. Så, uträtt..


Se på FAAN säger jag bara, kikade ut genom fönstret nu, och vad fan ser man..? Jo, det SNÖAR..!!
Givetvis har det börja blåsa som bara den oxå.. Fan, jag som hade tänkt ut och promenera, idag igen, men det sket sig rätt duktigt..


Nu ska jag gå och dra ngt gammalt över mig.. =(

RSS 2.0