Fy fan vilken jävla kväll..!!

Inte nog med att det smälls för glatta livet här i Bålsta, det ska visst fan snöa oxå, i MASSOR..!!

På ungefär två timmar har det kräkt ner en decimeter, och det kommer komma mycket mycket mer.. Det jävliga är att jag är ensam hemma, så jag har då fan att göra imorgon bitti innan pappa kommer hem, annars kommer han nog inte in, för infarten kommer plogas igen.. Helvete oxå..!!
Det är blöt och tung jävla snö, och det kommer säkert vara minst en halv meter högt som jag måste röja från infarten..

Jag trodde inte Extra skulle bry sig i raketerna, hon har aldrig varit rädd för sånt förut, men nu, ja nu ska hon minsan vara livrädd.. Korven är rädd, fast bara när vi är ute, så båda två fick jag köra upp topz i aset på för att dom skulle kunna baja ute.. Tipsy är inte så skraj när hon ligger i hundhuset, men jag tog in henne endå, för klockan 12 kommer det smälla som fan, och jag vill inte att hon ska ha det jobbigt..
Jobbig jävla kväll asså, och värre kommer det bli, på alla jävla plan..

Fan jag HATAR nyårsafton..!! Inte för att hundarna har det jobbigt, men för att jag själv ogillar allt smällande..

Hade man smällt bara på 12slaget så hade det inte varit så farligt, men det har ju hållt på till och från ett tag nu, och det kommer så göra i några dagar efter.. Det är DET jag tycker är jobbigt.. Helst när alla cp´n ska smälla på nätterna..

Nehej nej, nu ska jag väl ut och skotta lite, så jag öht kommer ut sen när hundarna ska rastas..

Dag 24 – Mina rädslor

Oj oj oj, jag är rädd för mycket jag.. =) Men jag ska inte lista min fobi, för det är ju det, en fobi, ingen futtig rädsla..

Jag är iaf rädd för att dö, jag är lixom inte färdig med mitt liv ännu, trots att jag har ett ganska pissigt och meningslöst liv..

Jag är rädd för att vara med i en bilolycka.. Man kan dö, och det vill jag inte, men man kan oxå bli typ förlamad eller värre, en jävla grönsak.. NEJ tack..!!

Jag är rädd att bli ensam, på alla möjliga sätt och vis..

Jag är rädd för att nära och kära ska vara med i en bilolycka, oftast vintertid i halka och allt..

Jag är rädd som FAN för pissmyror, jag HATAR att vara i skogen på sommaren..

Jag är rädd för huggormar och spindlar..

Jag är rädd för varg, älg och björn..

Jag är rädd för mörker..

Jag är rädd för att bli fet..

Jag är rädd för att bli vanställd..


Nu får det räcka, vill inte visa vilken räddhare jag faktiskt är =P

Dag 23 – Det här är jag bra på

Jaha ja, vad tusan är man bra på då..? Jo men jag är väl ganska bra på att retas med folk, eller driva folk till vansinne, och jag är ganska bra på att vara bossig.. Jag är ju faktiskt ganska så jävla bra på att vara bästa mostern till Walter och Lionel, fördelen där är att dom inte har nån mer moster, så dom kan inte jämföra med något, hahaha..

Annars så vet jag faktiskt inte, man är väl bra på saker och ting så alltså, men ingenting jag kan komma på, eller så är jag helt enkelt inte bra på något annat, who knows..

Det var det det..

***********'

Imorgon är det nyårsafton, jippie, eller inte.. Jag gillar inte det firandet, tycker det är överflödigt lixom.. Det är ungefär som midsommar och valborg, en ursäkt för folk att supa, och en anledning att vara otrogna.. Men affärerna tjänar ju storkovan på det, det ska skaffas nyårskläder, man köper alkohol i mängder, det ska ätas exklusiv mat och raketer och smällare ska man gärna handla för flera tusentals kronor, man måste ju ha dom fetaste pjäserna, man MÅSTE vara värre än kompisarna/grannen/släkten..
Sen blir kvällen ändå ett fiasko för väldigt många.. Man super ner sig och däckar eller mår dåligt alldeles för tidigt på kvällen, man råkar ha sönder sina nya dyra kläder, man irrar bort sig, (speciellt tjejer) hamnar i ngt hörn och bölar och ALLA måste trösta, det blir bråk - mycket bråk, wow, vilken pangkväll lixom.. Folk betalar alltså dyra pengar för att ha en sån värdelös kväll, hahaha..

En gång har jag verkligen firat nyårsafton, det var när jag var typ 15 år eller så.. Den kvällen var ett fiasko, det brukar det vara i den åldern.. var på en fest och den ena var ju fullare än den andra, spydde överallt, satt och grinade överallt.. Jag och en kompis la oss i en säng för att vara ifred.. Nej nej, inget sånt, vi rörde inte varandra han och jag, vi låg skavfötters, vi ville bara bort från allt tokeri.. Men eftersom huset var fullt av fyllon så droppade folk in och skulle få oss att gå ner och festa med dom.. SUCK.. det var fan en blessing att få dra sen.. jag skulle sova hos Jenni så jag valde att göra det och inte gå hem när jag lessnade flera timmar tidigare..
Wooohooo, vilken kväll lixom, jag blev inte ens full och kunde leva i min lilla bubbla, haha.. Jaja, det var som det var, efter det har det aldrig frestat att fira som man "ska"..

Dag 22 – Det här får mig att gråta

Eftersom att jag har blivit gaaanska så blödig så kan jag gråta åt allt och ingenting på TV tex.. Eller om jag ser en gammal farbror med förstora skor, då svider det fan till i hjärtat och jag kan ibland gråta.. Det gäller såklart inte alla farbröder, men ser dom ut på ett visst sätt så smärtar det mig..

Tanken på nära och kära som gått bort kan få mig att gråta, speciellt yngre personer, som Rico, eller min älskade Mister.. Klart som 17 att jag gråter över mommo och moffa oxå, men det är på något vis inte lika sorgligt, dom hade ändå levt så länge och fått uppleva så mycket, men det smärtar mig att dom gick bort, det gör det..

Mitt hjärta är svagt för min älskade Walter oxå, tänker ibland på den gången hans pappa skickade honom till skolan på vintern, UTAN strumpor! Så han fick låna några kvarglömda på skolan, gud jag tyckte så synd om honom och tanken på det kan nästan, bara nästan, få mig att gråta än idag.. Och att han kommer lite i skymundan med alla småsyskon..

Jag gråter när jag blir arg oxå, och av panik när jag blir rädd, ja fobirädd alltså.. Tex. för en del år sedan skulle jag, mamma och Bosse åka till katrineholm och hämta lite saker, med oss skulle vi ha Walter och lämna honom hos syrran, som då bodde där.. Walter blev ju såklart åksjuk och min panikångest satte klorna i mig.. Mamma satt med honom i baksätet och virade papper runt handen, och höll det under hakan på Walter, ifall han skulle spy(det fanns ingen påse i bilen).. Fy fan det var så jävla hemskt, jag grät och skrek och var nära på att hoppa ur bilen i farten, på motorvägen.. Vi svängde av vid en McDonalds och jag ville inte åka med nåt mer.. Jag ringde till Jelena och bölade och sa att hon måste säga till mamma att INTE ge Walter nån mat när vi ändå hade halva resan kvar, varför mata någon som mår illa och öka risken att personen spyr..? Jelena sa till mamma att inte ge honom nån mat, och vi kunde tillslut åka vidare, men det var en hemsk hemsk resa och detvar första gången jag "visade" för min mamma att det ÄR så jobbigt för mig.. Walter somnade efter en stund och jag kunde andas ut lite lite, men jag var ändå på helspänn resten av resan.. Jag älskar Walter, men just den dagen och ur fobi synpunkt var det en befrielse när vi skildes åt..
Walter blev ju ledsen och förstod ju att det var pga honom jag var helt galen och förstörd i bilen, men han var för liten för att riktigt förstå.. Jag försökte förklara mellan gråtattackerna att jag inte var arg på honom, jag var bara rädd för att han mådde dåligt, men ja, en liten parvel på runt 7 år förstår ju inte riktigt.. Det har jag sjukt dåligt samvete för fortfarande, men tyvärr kan man inte styra ångest eller panikångest..

Tror det var ungefär då min mamma hajade att min fobi faktiskt var på riktigt, att det inte var något jag "överdrev" och larvade mig med, men hon förstod inte helt, det gör hon nog ännu inte idag.. Få förstår, och få respekterar och accepterar. Dom som respekterar och accepterar utan att förstå, och även dom som förstår, är GULD värda..!!

Oj, nu snöade jag in på annat, mene ja, jag skriver vafan jag vill, det är min blogg  =)

Dag 21 – Mitt hem

Jag har två hem, kan man väl säga, typ..

Dalarna, med Gubben, stort hus på landet.. Riktigt fint och mysigt hus..
Bålsta med pappa, stort hus centralt.. Fint och mysigt hus det här oxå, älskar tomten med poolen..


Det var det det.. =)

*************'


Igår på nyheterna så visade dom att det inte skulle snöa idag, men vad möts man av när man går upp på morgonen..? Jo, SNÖ..!! Jag sa igår att jag vill fan inte skotta en enda gång till den här vintern, men tji fick jag.. Flingorna är stora som lappvantar, men fördelen är att det inte är så kallt, omkring -5 bara, så det är ju ganska skönt det iaf..

Sitter här i garageförrådet, så kan man kalla det, och glor när Tipsy springer på millen, fan hon börjar bli riktigt grym nu.. Det finns hopp för henne och hennes dåliga kondis.. Förr när hon GICK i 3 - 3.5 km/h så flåsade hon efter några minuter och efter en kvart så var hon så trött att hon la sig platt på backen efteråt.. Nu SPRINGER hon i 5.5 km/h i 26 minuter och flänger runt som en tok efteråt.. Dessa framsteg har gått riktigt fort, bara på 3 veckor ungefär.. Jag är sjukt nöjd måste jag erkänna..

Hepp, dags att byta hund på millen, Korvens tur nu, sen Extra..

Dag 20 - Det här upprör mig

* Orättvisor.. Inte alla orättvisor dock, bara vissa..
* Svält och fattigdom..
* Religion, say no more..
* Lögner, svek och otrohet..
* Det "nya tuffa sverige" där allvarligt sjuka människor tvingas arbeta..
* Sjukvården i vissa kommuner..
* När folk påstår att Pitbull inte är en egen ras, utan likställer den med amstaffen..
* Hundaveln.. Se på staffen, kommer snart likna mopsen, intryckt nylle, feta kroppar, korta ben och bredare skalle än midja.. Sickening..!
* Magsjuka människor som går till skola/jobb för tidigt och smittar ner andra..
* Folk som inte förstår sig på psykiska "sjukdomar" så som fobier, och vägrar acceptera och respektera andras fobier, hur löjliga dom än må verka..

Det får räcka så, jag är en tyck och tryckare som har (negativa & upprörande) åsikter om det mesta, bitterfitta som jag är.. =)





Dag 19 – Mina dåliga sidor

Nu blev det ett glapp igår, men det var julafton..


Mina dåliga sidor är
nog att jag är jävligt bitter och har ett jäkla humör, det svänger blixtfort och jag kan bli sur och tjurig för egentligen ingenting ibland.. Långsint är jag oxå, och jag ogillar människor, typ.. Noll tålamod, jag verkligen HATAR att vänta och allt ska gärna ske på en gång, i den mån det går då såklart..

Det får räcka så  =)


*************

Igår var det då julafton.. På morgonen kom Faster och vi hade lite grötfrukost, mycket trevligt.. Kollade på tomtar och troll och bara mös vid brasan..
Senare kom Bosse, vi snackade lite skit och sen skulle maten lagas.. Vi åt och hade det trevligt, öppnade julklappar, Tack förresten för dom fina klapparna =)  Sen var det slappmode som gällde.. Pappa somnade i soffan vid 8, ett antal ggr, så han knöt sig klockan 9 på kvällen, så jag och Bosse satt och pratade till 12 ungefär, sen var det min tur att knyta mig..

Det var en lugn och trevlig julafton, jag önskar dock att jag vore lite piggare, fan jag var nere för räkning redan på eftermiddagen, det märks att man börjar bli till åren =)

Dag 18 – Mina förebilder

Jag orkar inte gå in på varför eller så, men kort och gott så är Mamma & Pappa mina förebilder.. Moffa oxå, älskade lilla Moffa  <3


**************


Fy fan det är så kallt i det här huset att jag snart får krupp.. Jag har ett hål i min innervägg, och det finns ingen isolering, gissa om det SPRUTAR in kall luft.. Imorse när jag låg på soffan och kikade på tv så kände jag vinddraget i håret och på kinden.. Isande kyla.. Bad pappa höja pannan, det vart varmare en stund, men nu några timmar senare är det fan lika kallt igen och det får min kropp att stelna och göra sjuuukt ont..!!
Det drar fan från hela jävla väggen det är ett hål i, golvet är SVIN kallt och sängkläderna känns fuktiga av kylan..

Elementen har varit fisljumna i ett par timmar nu, och inte ens en varm dusch värmde.. Fan såna här saker förstör verkligen mitt humör..!!! JAG HATAR ATT FRYSA..!!!!
Ska det vara så jävla svårt att få upp lite värme i hushelvetet..? Orka ha vantar, mössa, tjocka kläder och fleecejacka på sig, INNE..!!

FITTA OXÅ..!!!!

Dag 17 – Detta ångrar jag

Något jag ångrar fruktansvärt mycket är att jag inte var smart och stark nog när det gällde Mister.. hade jag bara givit honom tid och närhet så hade det nog blivit en annan utgång för honom.. Och med facit i handen så hade jag nog kunnat gjort det annorlunda, eller iaf försökt.. Jag gjorde inte allt jag kunde, jag gav upp för fort, och det smärtar mig.. Till mitt försvar så trodde jag att jag gjorde det bästa genom att ta bort honom, men nu i efterhand så tror jag att jag hade kunnat gjort lite mer, på ett annat sätt, få in lite tillit igen, givit kärlek på ett helt annat sätt, men det är ju lätt att vara efterklok, tyvärr..


Jag saknar dig varje dag min vackra lilla pojke..




Dag 16 – Ett pinsamt ögonblick

haha, det finns många pinsamma ögonblick i mitt liv, men jag ska bara dela med mig av TVÅ..

Det var för många år sedan, i Nyköping.. Jag var på sjukhuset och gjorde en gastroskopi, och eftersom jag hade krävt en jävla massa lugnande så fick jag ligga på uppvaket en stund efteråt..
Vid en gastroskopi pumpar dom in luft i magen, och ja, den lufetn måste ju sen komma ut.. Så inne på uppvaket låg jag med två eller tre andra, och pruttade hej vilt.. Och inte nog med det så var jag upp och vandrade i rummet, gick till fönstret och pekade och pratade högt att Där bor minsan jag, vilket jag inte gjorde, men då i mitt tillknycklade lilla tillstånd så tyckte jag väl det..
Och som vanligt på uppvak så är jag en plåga, så jag ringde på larmet efter sköterskan HELA tiden och frågade när jag fick gå hem, varje gång fick jag samma svar att hon säger till när och att jag inte var redo på långa vägar.. Ögonen gick väl fortfarande i kors på mig..
Till slut blev sköterskan så jävla förbannad på mig att jag ringgde på larmet efter dom hela tiden, så hon kom in och gapade att nu får jag lägga av.. jag hade faktiskt tänkt göra det då om jag minns rätt, men jag råkade lägga mig på larmknappen, just då sköterskan stormat ut från rummet.. Hon blev inte ett dugg glad och gav mig sveriges ondaste öga och godtog inte alls min ursäkt att det inet var med flit..
Som alla andra ggr får jag dra hem innan jag egentligen borde, utan att ha ätit eller druckit, tror inte dom står ut med mig.. hahaha..


Nästa grej var inte så länge sen, det var nog det här året om jag inte missminner mig..
Jag hade iaf varit hos tandläkaren, och fått lugnande.. Så jag var väl lite väck fortfarande när jag skulle hem, och som vanligt skulle jag ju in på centrum på vägen hem.. Jag och Jenni (som fö. alltid får följa mig till käftis när jag får lugnande så jag tar mig hem ordentligt) var inne på apoteket, jag själv har bara ngt vagt minne av detta, men jag har fått det lite med detaljerat återberättat.. Vet inte om jag får det 100% rätt, men jag hade iaf hicka, och dom på apoteket trodde väl att jag var svinfull, vinglade lite, hickade, ögonen hängde inte riktigt med, och frågade om jag ville ha vatten..
Det låter kanske inte så farligt, men jävlar vad jag skämdes när jag kvickade till och fick det berättat för mig, kan ju bara tänka mig hur hela jävla centrum sett på mig när jag hickar och vinglar runt på MORGONEN.. Fast det är typ överspelat, så jag kan med gott samvete gå in på apoteket =)

Dag 15 – Barndomsminne

När jag var liten så åkte jag mellan mamma och pappa, och pappa lovade en gång att nästa gång jag kom så skulle jag få en ny barbiedocka, den finaste till råga på allt.. När jag väl kom tillbaka till pappa så var jag ju glad över barbien jag skulle få.. Men döm till min förvåning, jag fick inte nån barbie, jag fick nån jävla krigsgubbe som viftade med ett svärd om man tröck på en knapp på ryggen.. GUD jag blev så besviken.. Lixom tack för den passningen pappa..

Jag minns oxå när jag och pappa
var i Jakobsbergs centrum, vi var inne i någon klädaffär och jag trodde att pappa stod kvar brevid mig, så jag slet tag i armen som var närmast, röck och slet och sa något om att gå och titta på någonting.. Men det var inte min pappa, det var en annan karl.. Det tyckte min pappa var hysteriskt kul och skrattade gott..

Kommer man från Bålsta så vet man vilken backe "S-backen" är.. En skit dryg och jobbig backe att gå uppför och den är som ett S, därav namnet.. Hur som helst, J & J bodde ovanför den backen, och jag och pappa skulle över dit en kväll.. Vi cyklade, eller rättare sagt, pappa cyklade, jag åkte bakpå.. Under tiden vi var där så söp sig pappa full, och det var iiiinte så värst roligt när vi skulle hem.. Han ville ju att det skulle gå fort, och ville att jag skulle hoppa upp på pakethållaren, men jag vägrade, för han kunde då fan inte cykla rakt, att sitta bakpå NER för S-backen hade nog blivit min död.. Så jag gick hem, och tur var väl för mina 6 år gamla ben att det inte var så jätte långt..
När vi kom hem (pappa bodde med mommo och moffa då) så sprang jag direkt in och la mig mellan dom, och jag var så arg på pappa dagen efter..
Förövrigt är det enda gången jag någonsin sett min pappa full..

Pappa bodde i Bro ett tag när jag var liten, och det var på den tiden då jag blev torkad i stjärten av mina föräldrar efter jag hade gjort "the bigone".. Hur som helst.. Jag hade varit på toa, pappa hade slut på dasspapper och torkar sin stackars stackars dotter i rumpan med en raggsocka..

Jag har alltid varit galen i skor jag, och när jag gick i 5:an tror jag det var så ville jag såklart ha nya skor.. Så pappa och jag köpte det.. Kruxet var att skorna jag ville ha, inte fanns i min storlek, så han lät mig köpa ett par skor i storlek 40!! bara för att jag minsan ville ha dom skorna, och jag hade väl storlek 36 eller 37 då..
Skorna glappade, såg inte kloka ut på mig, men jag fick köpa dom ändå, helt sjukt..


Barndomsminnen med mamma ska jag inte ens dra upp =/


Det är inte så konstigt att man vart som man vart, haha..


Julen kräver julmusik..

Eller ja, kräver och kräver, men hittar man en vacker liten bit som denna så är det ju iaf självklart att man måste dela med sig.. Jag ogillar egentligen julmusik, men denna var helt okej, inte så överdrivet julig om man säger så.. =)


Lyssna, och njut  =)


Dag 14 – Mina drömmar

Alla drömmer vi om saker och ting, verkligen ALLA.. Vissa drömmer stort, och andra drömmer smått, jag vet inte vilken kategori jag tillhör, kanske något mittemellan..?

Jag vill vinna snuskigt mycket pengar, så där äckligt mycket så man kan köpa ngn schysst kåk och sen inte behöva oroa sig om ngt går sönder, om vintern blir kall och dyr osv.. Bara ha massa pengar så man kan finansiera allt..
Sen vill jag såklart bli frisk, slippa fobihelvetet och kunna leva och må som normala människor..

Det är mina största drömmar, sen har jag ju såklart 948465191398373516 till drömmar, men jag orkar inte rada upp allt...

Nog om detta..


*****

Fan jag är fortfarande helt slut sen igår.. Sov som ett arsle inatt igen, och fick för andra natten i rad (pga halsbränna/sura uppstötningar) sitta upp och sova större delen av natten, man blir ganska mör i kroppen vill jag lova.. och på det så vaknar jag HELA tiden, det är fan som att jag inte kan koppla av när jag sover, helt sjukt är det, och när jag väl vaknat så har jag oftast svårt att somna om, och så passar kroppen på att bli kissnödig så att man måste gå upp.. Undrar när man går in i väggen egentligen..?

Dag 13 – Dåliga vanor och laster

Oj, jag har så många laster och dåliga vanor, men min största last är iaf att jag röker, och min största dåliga vana är väl att jag äter lite för mycket skit än vad min mage/tarm egentligen uppskattar..

Men man måste ju leva lite, och eftersom jag inte dricker alkohol så röker jag istället, och det tycker jag är så bra så.. ja förtillfället iaf, men jag ska sluta, när jag är redo, annars är det ingen idé..

Nog om detta..

**********

Guuuuuud jag är så trött att jag fan kriverar snart.. Släkten har varit här HELA dagen.. Jag klagar inte, det var jätte kul och väldigt trevligt, och jag skulle gärna göra om det imorgon, men jag blir så trött bara (är inte van att ha så många människor omkring mig), så jag är banne mig helt färdig.. Ska strax ta ut hundarna sen ska jag sova, och jag hoppas att jag får sova lite mer inatt, har nämligen sovit som ett jävla arsle i nån vecka nu.. Okej att jag alltid sover få timmar varje natt, men nu har det fan varit ovanligt dåligt med sömn, jag stressar över något, tror jag, men jag vet inte vad.. =/



Dag 12 – En vanlig dag hemma hos mig

En vanlig dag ser ut som så att jag går upp vid 8 ungefär, tar ut hundarna och ger dom mat.. Kollar lite mail och surfar runt en stund tills jag blir hungrig.. Fixar frukost, äter, smälter maten och kollar på tv eller surfar en stund.. Sen tar jag oftast itu med saker som behöver göras hemma, eller drar iväg om jag ska/vill göra ngt..

Ut med djuren igen, och sen sätter jag igång och motionerar dom på millen..

Det tar ju ett ganska bra tag med all löptid och alla byten och rastningar innan och efter, så det är sen eftermiddag när jag är klar.. Då gör jag väl lite vad jag känner för eller behöver göra.. Som typ handla, skotta, duscha, laga mat, dra iväg om jag ska/vill göra ngt..

Sen har klockan hunnit bli 5 eller 6 på kvällen, hundarna får mat och jag äter ungefär då eller ngn timme senare.. Och resten av kvällen spenderas på det vis jag känner för..

Mer action än så blir det inte..

Dag 11 – 10 saker du inte vet om mig

Jag vet inte om jag får med 10 bra saker, och vissa saker kanske vissa redan känner till, men det får gå ändå..


1. Jag äcklas när folk har lortiga händer, och/eller skit under naglarna och lortiga hem..

2. Jag avskyr barn..

3. Jag älskar födelsedagar och jul, där får jag köpa och ge presenter, vilket jag älskar..

4. Jag har ibland svårt att visa och uttrycka glädje..

5. Jag har ibland sjuka närhetsbehov och älskar att kramas..

6. Jag blir tårögd av gamla farbröder med förstora skor..

7. Jag har ungefär en miljon olika tvång..

8. Jag har kört i motsatt riktning i en stor rondell i Uppsala..

9. Jag ogillar människor, dömmer alltid ut nya jag träffar, sen är det upp till dom att bevisa att dom förtjänar att jag inte ska "hata" dom..

10. Jag är LIVRÄDD för spyor..


Så där, det var 10 saker, och fasiken vad svårt det är att komma på 10 saker bara så där rakt upp och ner.. Det tog sin lilla stund vill jag lova..

Nog om detta.

**************

Fan idag har det snöat nå fruktansvärt mycket, helt vansinnigt.. Två gånger har jag varit ute och skottat.. Det skulle behöva skottas igen egentligen, men nu är det sent och mörkt, så det får vänta tills imorgon..
Det blåser nästan storm och snöar utav bara helvete fortfarande.. Om jag inte sagt det förr, så säger jag det nu, jag HATAR vintern...!!
Så när jag vinner massa pengar och blir rik, då är det jag som drar från sverige.. Bara under vintern, för sverige är bra som fan på sommaren och hösten, och våren om den är lagom varm..
hade vintern inte varit hal och kall så hde jag nog inte avskytt skiten, men jag är sån satans fryslort så jag grejar inte kylan.. Fan jag kan frysa i skuggan på sommaren, och har ofta långärmat och långbyxor på mig... Inte mitt på dagen i gassande sol, men så fort solen går ner, då fryser jag igen.. Helt sjukt egentligen.. Sverige är verkligen inte rätta landet för mig under vintern..


Dag 10 – Mina syskon

Jag har ett syskon, min älskade älskade syster Jelena.. Hon är inte bara min syster utan även en av mina absolut bästa vänner, det har varit hon och jag mot världen i större delen av vårat liv.. Hon var den som tog hand om mig som liten, tog mig med när hon var med sina vänner, och det betydde mycket för mig som liten.. Jag var väl runt 11 - 12 år där någonstans, och Jelena 5 år äldre, och fast hon tyckte att det var tråkigt och jobbigt, så ställde hon ändå upp och tog mig med, och hjälpte mig med, ja, det hon kunde.. Vi har ett starkt band vi systrar och jag älskar henne så mycket..

Du ska veta Jelena att jag är fruktansvärt tacksam för ALLT du någonsin gjort för mig..



 

Min älskade syster och hennes yngsta son Lionel..


Världsliga problem..

Det är just vad jag har det.. är så kalas trött att ögonen gör ont och knappt går att hålla öppna, dimsynen är ett faktum, ändå orkar jag inte resa på mig för att stupa i säng.. Det ska pinkas och bytas till pylle och allt det där jobbiga.. Ett stort plus är iaf att hundarna är rastade redan, det är en redig plåga att ta dom när man är så trött.. Tog alltid ut Extra förut så sent som det gick, dvs när jag var trött som en babian, men nu har jag lagt om piss&skit schemat kvällstid, nu är man duktig och tar ut djuren INNAN man hinner bli förlamande trött.. Vuxenpoäng till mig =)

Ska bli spännande att se om jag ens kommer kunna sova, tarmhelvetet gör ont och magen bråkar och bubblar =/ Inge vidare kul alls vill jag lova..

Gud jag blir så trött på folk, efter att den där muppen sprängde sig själv så får man visst inte yttra sin åsikt om man tex. inte gillar religion, är rädd för muslimer eller extremister.. Man får bara tycka och trycka om man ogillar vad idioten gjorde och inte har åsikter om ovannämnda saker.. Ett negativt ord och folk får höra att dom är främlingsfientliga, nassar, rasister osv.. Och i samma andetag (läs mening) så kallas de rädda/ogillande människorna för svennar, what the fakk..? vart är Sverige på väg egentligen..?
Det är skit synd om alla muslimer som tyvärr blir lidande utav detta, men dom döms (tyvärr) vare sig folk yttrar sina åsikter eller ej..

Jag kan säga att jag (som inte är rasist) faktiskt är "rädd" för muslimer.. Inte på grund av detta, men på grund av att jag har lite dålig erfarenhet sen jag var yngre.. jag har inte träffat vidare många muslimer, och dom jag har träffat måste väl isf varit fallfrukten, dom som gör att man kan höja på ögonbrynet och "frukta" dom.. Samtidigt vet jag ju att alla muslimer inte alls är så, det är jag mer än VÄL medveten om, jag har bara inte träffat någon vettig muslim, inte vad jag vet iaf, det är ju inte så att religion är första samtalsämnet som dyker upp när man träffar någon (ny) människa..

Det jag ville få sagt var det att LÅT folk uttrycka sin rädsla/oro utan att kalla dom för rasist, alla tycker olika, let them..!! Man måste få säga vad man tycker så länge man inte håller på med personangrepp och sånt skit, invandrare får ju säga vad dom vill om Sverige och svenskarna, och det skiter jag fullständigt i att dom gör så, kan dock tycka att det blir lite tråkigt med harang efter harang om hur dåligt Sverige är (förutom bidragen man får), men man måste kunna ge och ta, klagar du, ja då får du ta att någon klagar tillbaka..

Så, det här inlägget skulle bli kort, jag skulle klaga över hur trött och lat jag var, men kom visst på andra tankar, så nu är jag, om möjligt, ännu tröttare.. Hur i hela fridens namn ska jag finna orken att lyfta mitt arsle från soffan..?



Dag 09 – Bloggfavoriter

Jag har ingen direkt favoritblogg, om man inte räknar med min systers blogg, kul att läsa om hennes vardag när man inte ses varje vecka.. Men annars så surfar jag mest bara runt och läser där jag hamnar..
Tråkigt svar, men så är det.. =)


Nog om detta..

********



Fy fan idag har jag moffat lussekusar, jääävlar vad jag lyckades bra med dom, som vanligt, haha.. Inte alls så där torra och lite hårda som dom många bakar, eller som dom man köper, nej dom här vart fan så jävla perfekta..

I veckan ska jag försöka mig på att göra mer julgodis, sånt man kan ge bort..

Dag 08 – Favoritsaker

Jag tror nog att min absoluta favoritsak är min bil.. Hur fasiken skulle jag klara mig utan den..? Det går ju inte.. Fatta att bli av med körkortet nu när man är så van, jajks, det skulle aldrig funka, satan va låst jag skulle bli, haha..

Tänk om min pappa inte köpt bilen till mig, fy fan, då skulle jag få köpa någon 5000 kronors skit bil som alltid skulle krångla och bli svindyr i längden.. Tur att jag har min pappa =)


Nog om detta..

**********

Idag stod bakning på schemat, lussekusar, och satan va gott det vart.. men jag använde för llite saffran.. Hade i mer än vad receptet sa, men det var lite lite iaf tycker jag.. saffran smakar inte alls lika mycket nu som det gjorde för några år sedan.. men goda som vart vart dom iaf =)




Dag 07 – Vänner

Om det är meningen att man ska spalta upp vänner så passar jag på den.. har en del goda vänner, dock har jag sagt upp vänskapen med dom flesta, så jag har inte så många kvar, mene, vad gör väl det om 100 år..

Skönaste är vänskapen med en tjej, vi snackar ganska sällan, och ses ännu mer sällan, det gå flera år mellan att vi ses, man plockar upp där man slutade sist lixom.. Inga sura miner att den ena inte hört av sig eller nåt, det lixom bara är som det är.. Det tycker jag är mycket skönt, så borde alla vara.. =)

Skönt är oxå att jag umgås med min faster som jag gör med en vän, vi kan snacka om allting iss, skrattar åt idiot grejer och så.. Det känns lixom inte som om det är 22 år (om jag räknar rätt) mellan oss, jag vet inte om det är bra eller dålig, med tanke på att jag inte är säker på om hon ligger på min "barnsliga" nivå, eller om jag ligger på hennes stenåldersnivå, haha.. Men det är bra ändå, att ha släktingar som vänner är bra, det är släkten lixom, dom är skyldiga att älska en.. hahaha..  ;)


Nog om detta..

*****


Igår snickrade jag och pappa för fulla muggar, nu är Tippans box klar, och den är nu mycket varmare åt henne, kanonis på det lixom..

Idag så vart det lite bakning på schemat, eller ja, jag kan inte säga att jag har bakat direkt, eftersom jag bara gjorde allt i micron, men det vart bra.. Vissa av knäckarna ville dock inte riktigt stelna efter att jag bökat ner smeten i dom pyttelillaste formarna kan man hitta, alltså aningen mindre än vanliga knäckformar, typ.. Och kolan vart bra oxå, om man förvarar dom i kylen, annars blir dom mjuka och inte alls så goda..

Drog sen till faster, fikade, snackade lite skit och så.. Min kära kusin var ju hemma, coolingen som tjatat i flera år om att få låna en pitbull över en dag och springa runt i Bro och vara ball.. Jag och Chili (a.k.a Korven) kom dit, Korven är en dvärgpinsher på kanske 3 kg, hon skällde på honom och ballheten själv höll på att bajsa på sig, hahaha.. Extra skrämde oxå honom när hon var en liten putte, kanske 6 månader gammal, skällde på han, och ballheten själv sprang och ställde sig bakom ett bord, men vägrar erkänna att han blev rädd, för en valp.. hahaha..
Låna pitbull, nej nej, men Korven kan jag låna ut, men det ville han ju såklart inte.. Är väl inte tillräckligt coolt att springa runt med en dvärghund och försöka vara Bros tuffaste kis =)

Han borde förstå att ballhet INTE ligger i en hund, men dom han hänger med är väl såna där, som tycker att kamphundar är något av det ballaste som finns.. Pitbullrunkare helt enkelt, suck suck..

Dag 06 – Om det här vore min sista dag

Jag vill ju gärna säga som många andra, att jag skulle göra ALLT som jag annars aldrig skulle våga, lixom leva ut sista dagen, men nej.. Jag hade mått riiiktigt dåligt över det faktum att dö, jag är livrädd för att dö, och lämna alla nära och kära, aldrig få se dom igen, nej fy fan..

Vissa saker hade jag nog gjort, ätit min sista måltid på ngn restaurang, inte behöva vara rädd att bli sjuk lixom, hade talat om för vissa vad jag tycker och tänker om dom och saker dom gör som jag ogillar..
Sen hade jag samlat ihop alla nära och kära och bara varit med dom hela dagen, dåligt hade jag mått, riiiiktigt sjukt dåligt, ångest och panik och skit, inte fan tar man väl döden med ro när man inte VILL dö..!

Något i min skadade hjärna tänker direkt på att om man kanske skulle prova att döda ngn, för att se hur det känns, men jag vete fan om jag skulle ha "stake" nog att göra det om jag inte var arg, eller om personen inte skadat mig eller ngn jag håller kär, typ..

Nog om detta..

******

Idag ska jag dra till byggmax (om min satans tarm och magont går över), ska köpa lite frigolit och isolera en mellanvägg i Tipsys hundhus, frysboxen =)  Känns som Tippan behöver ha lite varmare.. Nu är det iofs inte så kallt ute, -3 tror jag det var när jag kollade nyss, men det kommer ju inte vara så här "varmt" hela vintern, och det är bättre att göra det så bra som möjligt ifall hon skulle börja frysa sen..

Sen ska det göras julgodis, om orken infinner sig, ska prova göra knäck och kola i micron, spännande =)

Dag 05 – Vad är kärlek?

Eftersom kärlek är ett så stort ord, så kan kärlek vara så mycket.. Jag älskar min familj, och det är ju en helt annan kärlek än den jag har till min Gubbe..

Men i det stora hela tycker jag att kärlek bla. är respekt, omtanke, acceptans och att kunna dela..

En egoist tror jag inte kan känna kärlek, så som jag ser på det, hur ska h*n kunna göra det när det krävs respekt och omtanke, och att kunna dela, no way.. Man måste ge och ta, inte bara ta som många egoister gör..
Alla har ju en liten egoist i sig och egotarmen rycker lite ibland, det går ju inte att komma ifrån, men de flesta av oss kan trycka egoisten i oss åt sidan, så att vi kan känna kärlek..


Kärlek kan visas genom dom små sakerna i vardagen, som att sova i ett annat rum för att den snarkar och håller sin partner vaken, eller lite då och då på många olika vis sätter sin parters vilja och behov framför sina egna..

Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?

Jag tycker inte att det är JÄTTE roligt att laga mat, inte så att det är tråkigt, men att stå i flera timmar och hålla på går bort.. Så när jag bjuder på mat så får det gärna vara ganska enkel mat så man slipper stå i köket i tid och evighet.. Något jag gärna bjuder på är tacopaj eller fåraherde paj med fetaost.. Speciellt fåraherde pajen är enkel att göra, och det tar inte så väldigt lång tid.. Det är ju potatismos till, men det tar inte lång tid, och är heller inte jobbigt att göra som tyvärr många tycker..

Klicka här för recept..

Jag kryddar köttfärsen med salt, peppar, basilika och ganska mycket aromat, jag tycker det blir bäst så..


Annars när jag har syster på besök så har det blivit fiskbullar och potatis några gånger, oxå gott, och snällt för magen ;)

Dag 3 - Mina föräldrar..

Mamma:

Carina, (numera Karina efter ~50 långa år) lastgammal reptil på 51 år.. Bor i Stockholm, Gamla Stan för att vara exakt.. Jobbar som biståndshandläggare och arbetar med Söders oldies..
Arbets/träningsnarkoman skulle man kunna säga, eller det kanske stämde bättre förr, men det är så jag minns mamma iaf.. Ganska utseendefixerad, men inte ytlig..
Ser egentligen mamma som min mamma, utan kanske mer som en kompis, eller så..?


Pappa:

Jokka, oxå en ganska gammal reptil, 49 år gammal.. Bor i Bålsta.. Jobbar för SITA som sopgubbe, inte det mest glammiga jobbet, men hur hade sverige sett ut utan våra sopisar..?
Ganska arbetsnarkoman pappa oxå skulle man väl kunna säga, både på jobbet och i hemmet (läs trädgården/tomten), skit tråkigt faktiskt, det där med tomten alltså..
Ser nog inte min pappa som min pappa heller, jag bestämmer typ över det mesta och han har inte alltid så mkt att säga till om, som det alltid varit.. Eller kanske ser jag honom som en tofflig pappa då..?


Jag älskar iaf mina föräldrar, även fast jag önskar att väldigt mycket med min (eller våran, min och syrran) uppväxt hade varit annorlunda.. Jag vet var min obotliga bitterhet kommer ifrån   =/

Negerbollar & Judebröd..

Negerboll, det får man inte säga längre, det är rasistiskt.. Men 1985 (för 25 år sedan) så var det inte fel att säga negerboll, det stod tillochmed just negerbollar i en recept bok, vilken är tryckt 1985..

Jag själv kan inte förstå att ordet negerboll är så laddat, vi har mörkhyade i "släkten" (vi snackar mörkhyad som i nästan svart och mulatter) och på caféet dom ägde så hette det negerboll om jag inte missminner mig.. Pratades det om det, så hette det negerboll, så för mig är ordet negerboll inte ett dugg laddat, för det är ju så vi alltid sagt..

Rasist är jag inte, och neger för mig är inte ett fult eller elakt ord.. Det är en sjuk klyfta mellan vad som är okej och inte.. Neger får man inte säga, men svenne jävel är visst helt okej.. BRA där..!!

Hur som helst, meningen med detta inlägget var att jag såg receptet på negerbollar, och i samma kokbok fanns ett recept på judebröd.. Är det NÅGON som hört någon/några judar klaga över det..?








Ha överseende med det kladdiga receptet  ;)

Dag 2 - Min första kärlek..

Jag minns inte riktigt min första "kärlek", det var alldeles för länge sen, men jag minns ju att jag var kär i några kompisar som liten.. Nu snackar vi typ 6 års åldern.. Som liten flicka blir man kär till höger och vänster i alla man känner, nej inte riktigt, men nästan.. Inte för att man (vad jag tror) vet vad det innebär att vara kär vid den åldern, men så är det att vara flicka, man byter "kärlek" som man byter underkläder, ungefär..

Men jag minns iaf vem jag skulle gifta mig med, det var pappa, såklart.. Jag var inte kär i min pappa som liten, men jag har alltid varit pappas flicka och han har varit den viktigaste personen för mig, alltid, så det föll sig lika naturligt för mig, som för många andra flickor, att man ska gifta sig med sin pappa.. Och alla små pojkar jag var kär i, brädades av pappa, för det var pappa jag skulle gifta mig med, precis som min mamma gjort, haha..


Så, nog om detta..


Hade tid hos tandläkaren idag, fortsätta att laga en tand som var så jävla trasig.. Tiden har ombokats några ggr pga att min tandläkare var sjukskriven ett par månader när hon bröt benet eller hur det nu var, och sen krockade det med en super viktigt läkarbesök jag hade, så det bokades om tills idag.. Sjukt opeppad var jag, hade verkligen ingen lust, jag HATAR att få det där jävla paraplyet.. Iofs får jag lugnande, men det är jobbigt iaf, ångesten innan, för jag HATAR att gå till käftis.. Hur som helst, jag har hållt på och tragglat med den där tanden i snart ett år, och det är inte ens säkert att den går att rädda, för den var jätte trasig och behöver byggas upp igen, och det är inte alltid det går.. Så pratade jag med cp-morsan igår, och då mer eller mindre bestämde jag mig för att dra ut tandfan, för det känns skit att gå gång på gång till tandläkarn och betala dyra pengar för ngt som kanske inte kommer funka, och funkar det så kommer den nog bli skit av det om några år iaf..

Hur som helst, igår kväll kom en hosta smygandes, och imorse hostade jag hos tandläkaren innan lugnandet skulle drickas, gissa vem som fick gå hem igen..? Jo jag.. man kan inte ligga med hosta hos tandläkaren,  och helst inte med lugnande heller.. Vad roligt, får boka om IGEN..!! Det värsta är att den tanden gör ont när jag dricker eller äter varmt, eller jag tror det är den tanden, borde väl inte vara eftersom dom grävt ur nerverna, men det känns som om den gör ont.. Men så lurigt är det i käften att det behöver inte ens vara tanden brevid som gör ont, det kan vara på "andra våningsplanet" lika gärna.. Men ngt med nerverna i munnen kan göra att det gör ont i en frisk tand.. Märkligt det där..

Nu ska jag iaf vila, var uppe tidigt som fan, och sov ganska kass natt, ska äta frukost och shotta hostmedicin, woohoo.. =)


Dag 1 dåra..

Jag var inne på systers blogg, och jag snor från henne, vad hon snott från någon annan.. Detta eftersom jag ganska ofta får klagomål att jag skriver för sällan, så då har jag 26 dagars inlägg fixade och klara.. Men sen är ju frågan om jag verkligen kommer ihåg att skriva varje dag, annars blir det väl ett glapp, som vanligt =)

Men here goes.. Ett ämne om dagen under 26 dagar..

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 - Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat? 
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Bloggfavoriter
Dag 10 – Mina syskon
Dag 11 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 12 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 13 – Dåliga vanor och laster
Dag 14 – Mina drömmar
Dag 15 – Barndomsminne
Dag 16 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 17 – Detta ångrar jag
Dag 18 – Mina förebilder
Dag 19 – Mina dåliga sidor
Dag 20 - Det här upprör mig
Dag 21 – Mitt hem
Dag 22 – Det här får mig att gråta
Dag 23 – Det här är jag bra på 
Dag 24 – Mina rädslor
Dag 25 – Min favoritplats
Dag 26 – Saker jag saknar


Det var det då, så jag ska kryssa av första dagen redan idag, när jag ändå håller på, det blir en kort persentation då jag ogillar presentationer av mig själv..

Detta är jag:

Johanna, 28 år, "bor" på två ställen kan man väl säga, Dalarna och Bålsta.. Har några hundar som tar upp dötid jag har eftersom jag är sjukskriven.. Ägnar mer än gärna tid med min Snutte, myser framför en film eller gör något roligt som att fiska tex.. Ser gärna på en bra film eller lyssnar på bra musik, eller bara tar en fika med någon vän/släkting/min syster och snackar massa skit om allt och ingenting..

Det får räcka så.. =)



RSS 2.0