Midsommar, överskattat skit...

Midsommar är över, äntligen.. Det är en högtid som jag inte firar, typ, tycker det mest är en ursäkt för alla att supa sig redlösa.. Jag och gubben spenderade dagen i lugn i ro, grillade god mat och gjorde inte många knop.. Fotboll för honom, bok för mig, det var fan toppen =)

Jag tycker synd om dom som är ensamma på högtider, även om jag tycker att högtiderna är överskattade, för man förväntas spendera högtider med vänner eller familj.. Det gjorde så ont i härtat på midsommarafton när Bosse ringde och berättade att han var helt ensam =( Usch, sånt kan jag inte med.. Så nästa är får Bosse komma och fira med mig, så slipper hjärtat blöda.. =)

Drog iväg med Extra imorse till veterinären, dags för en p-spruta, jag hoppas att jag inte är för sent ute, sist fick hon sprutan i oktober förra året, så vi håller tummarna..
En själv ska oxå till läkarn idag, ringde till v-centralen här idag, bad om att få komma idag, och det fick jag, det skulle ALDRIG ske i Bålsta, aldrig någonsin, jo KANSKE om man är döende då, men inte annars..
Så nu ska jag hålla tummarna för mig oxå, och hoppas att hudförändringarna inte är ngt allvarligt..
Man får ju passa på att gå till läkarn här, imorn bär det ju av till Bålsta igen, och då får man ju som sagt aldrig en tid hos läkarn..


Ogillar gubbens tangentbord, vissa bokstäver kommer inte med.. kanske för att jag är van med mitt (som är mycket bättre)   =)

Rubriktorka..

Nu är man i dalarna en sväng.. Skönt.. Vädret har varit både bra och dåligt, men ändå så pass bra att vi varit ute varje dag, ibland 2 gr om dagen, och fiskat..
Jag har bara bottenmetat, vilket inte givit så bra resultat.. En sketen liten abborre som vi släppte tillbaka igen, och där tog min tur slut.. Dom vill inte ha betet, trots att det är orange och stinker pyton, mask vill dom tydligen heller inte ha, fiskjävlarna.. Gubben har fått ett par gäddor, inte så upphetsande heller, men bättre än ingenting..
Skam den som ger sig, lär bli ett par vändor innan man åker hem igen..

Igår när vi satt ute på sjön så hördes det ett jätte plask, det var en älg som hoppade i vattnet och simmade över till andra sidan.. Man såg inte så bra eftersom vi var väldigt långt ifrån, men det var fränt ändå..
Inte varje dag man ser älgar kasta sig i sjön så där =)

Snart är det midsommar oxå, den ska "firas" på ett lugnt och stillsamt vis, inge fest eller så.. Mycket skönt faktiskt..
Synd bara att pappa hade andra planer, hade varit trevligt om han kom förbi, men nästa år kanske, i nya huset =)

Det bara regnar och regnar..

Idag är det regn, och bara regn, och det ska visst vara så hela helgen, tråkigt.. =(
Men även ett perfekt tillfälle att låta Tipsy även SOVA ute i hundgården.. Är väl dags att hon lär sig, eftersom att det är målet..

Igår var en bra dag, klickade hem ett par kinaskor.. Var väl säkert över 20 år sedan jag hade såna skor, blåa var dom, mycket fräsiga.. Nu blir det dock ett par bruna, blir nog mycket bra tror jag =)
Och brillor är beställda.. Ett par rosa solglasögon med styrka, fan det blir perfekt när jag kör bil..

Pappa och jag åkte till Märsta igår, skulle lämna vattenprover till poolbutiken.. Lite höga värden, så det ska fixas.. Dessutom så sa poolgubben att det nog är en läcka någonstans.. Det kommer in luft i systemet, vilket skummar på ytan, och vatten försvinner, så någon liten läcka finns nog någonstans.. Säkert vintern som gjorde det, skitvintern..
Så vi håller tummar och tår för att det är enkelt att hitta och fixa, annars blir det en alldeles för dyr historia =/
Men man KAN bada iaf, vilket är bra.. Ser dock inte så fräsigt ut med skummet på ytan, men det är ju ofarligt så hey, jag skiter i det =) Bara värmen slår till i poolen så kommer jag bada..

Undra sa flundra vad man ska göra i helgen då, kanske ta sig en tripp till Västerås och säga hej till syster + familj, om dom inte är upptagna såklart.. Nu kan jag ju åka dit oftare eftersom jag nu hittar.. =)


Jag ska få mammas handmålade byrå, som jag tjatat om i många år, äntligen släpper hon den ifrån sig.. Den kommer göra sig perfekt i nya huset sen.. Fan det blir bra =)

Nu är det trubbel i paradiset, igen..

Poolen "gick sönder" förra veckan, men nu i några dagar har den skött sig fint, tills idag.. Vi dammsög poolen, tydligen var vatten nivån för låg, så när pappa körde igång systemet igen så verkligen FORSADE det ut vatten vid skimmern, eller insuget kanske man säger.. Efter det gick hela systemet torrt, alla rör och pumpen var tömt på vatten, mer eller mindre.. Så vi satt i flera timmar och fyllde på vatten i rören, med en jävla slangjävel.. Men vi gav upp för dagen sen, vi får se om vi får ordning på det imorgon..
Rolig sluträkning vi lär få sen, kändes som vi tömde hela Bålsta på vatten..
Jag som hade tänkt hälsa på faster idag, ta en fika och snacka lite skit, men icke.. SÅ du vet det Titti, detta var skälet till varför jag tillochmed glömde höra av mig, det var stressigt och så.. =/


Dagen började bra iaf, jag och pappa skulle ta en sväng på motorcykeln.. Men redan där började dagens problem, fast det slutade bra iaf.. Batteriet var urladdat, tålamodet fanns inte att ladda upp det så den startade, så jag puttade pappa och hojen ner för infarten, som tur var är det ju nedförsbacke när man ska ut.. Hojen gick igång =) Men sen funkade ju inte hastighetsmätaren istället, såklart.. haha.. Men det gick bra ändå..
Aningen drygt att sitta bakpå dock, träsmak i arslet och en ryggplatta som bara gled runt.. Ryggplattan satt i jackan, som var x antal nr för stor.. Hade vi dragit omkull hade jag nog glidit ur jackan, eller iaf hade jackan och ryggplattan förflyttat sig och kanske skyddat mina revben istället.. haha..  Men det var ändå en bra start på dagen, inte så varmt (som det var resten av dagen) och rätt lite trafik.. Tummen upp för det =)

Sen packade vi upp några gamla kartonger.. Pappa hade en servis som han fått när han fyllde 30, en kaffeservis.. och igår hade han sagt att jag får den av honom, såklart sa jag Nej, för den är så fuuuul, och inte tusan skulle väl jag använda mig av det där heller..!! Dumt av mig att tacka nej, den kostar runt 6000:-
Men den ska säljas, så kanske får man en del av kakan ;)
Sen hitta vi lite annat krafs värt en del som ska säljas.. Kanske blir bra ändå =)

Hundgården är klar, och Tipsy har flyttat ut, iaf på dagtid, hon får fortfarande sova inne, tills hon vänjer sig helt (vet inte hur tåliga grannarna är).. Men det är skönt att slippa rasta bägge två flera ggr om dagen, hennes skit går jag bara in och plockar upp.. Det hon inte äter upp då dvs.. För sånt äckel är hon, äter sitt och alla andras bajs.. Nasty  =/

Upp tidigt imorn, ADD utredning, wiiiiee.. =/

Idag hade jag en dejt..

Det var en efterlängtad men även fruktad dejt.. Hans namn är så vackert, det klingar så fint, han är mysig och skön, och jag kan lixom slappna av i hans sällskap.. Mmmm, Midazolam =)

Jag var ju då hos tandläkarn, men för att klara av det hemska som skulle göras idag så bjöds det på midazolam.. Lugnande så det hela klaras av lite bättre.. Nu har jag iaf kommit så långt att jag inte behöver midazolam varje gång ngt måste göras, utan bara när det blir dryga saker, som idag, när jag skulle ha "paraplyt" i munnen..
Då funkar det lixom bättre.. Men jag saknar dom första gångerna jag fick midazolam hos tandläkarn, då var jag så väck att jag somnade till sittandes på en bänk utanför när jag skulle ta en cigg.. Finns en mkt rolig film på det =)

Hemma igen så klipptes gräsmattan och Extra tog sig ett dopp i poolen (som är lite halv trasig tror vi, den läcker vatten, men vi vet inte vart ifrån) när det var så varmt.. Solen stekte på sätt duktigt, synd bara att jag spenderat hela dagen, till kl 16:30, innomhus.. Men imorn hoppas jag på lika fint väder, då ska hundgården (förhoppningsvis) göras det sista på så byrackan kan flytta ut.. Kanske kan man hinna med att sola en sväng oxå, jag hoppas på det iaf =)




Extra idag:



Baywatch Bruden =)







Ingen badkruka den där heller.. Första gången hon badade i år var det bara 8 grader i poolen.. Inget som avskräckte henne.. Idag var det dock varmare, hela 12 grader.. =)

Jodå, det gick som smort..

Det vart en hit även för Tippan.. Fast bollen (som nästan är högre än henne själv) var SKIT läskig i början.. Den skulle skällas på och så där ett par ggr innan det blev playtime..



Men sen gick det bra =)












Boomerball..

Igår bar det av till Enköping för att köpa en boomerball.. Eller ja, det är en antistressboll för grisar, men den är som en boomerball.. Enda skillnaden är att den här är större, gul och billigare =)

Extra blev överlycklig










Vi körde en repris idag, men bilderna blev inte så bra, det är så mörkt och tråkigt ute =/








Jag har på känn att Tipsy kommer rata bollen, hon vill ju kunna bita tag, annars är det inte så kul..
Men vi må si senare idag..

RSS 2.0