Voi voi, ibland får man skämmas..

Det var ju rätt så tur idag att gubben var på jobbet, för jag såg en ORM på taket ute på boden....!!! Jag pratade med gubben i telefon just då och var livrädd.. Inte fan kan dom väl komma upp på taken heller, men jodå, det kan dom visst det.. Hjälp..!!
På håll såg jag hur ormen fladdrade med tungan, men när jag kom "nära" så höll den tungan i munnen, kände den sig hotad..?
Jo men jag sprang in och hämtade kameran, för det såg ut som en huggorm minsan, sen skulle gubben få se imorgon när han är hemma från jobbet.. Placerade en stol på tryggt avstånd från taket, klättrade upp, zoomade och fotade.. Tyvärr så nådde inte blixten fram i skymningen, så det blev väldigt mörka bilder..
Då får Johanna en snilleblixt, jag tar stegen, klättrar upp mot taket och kommer kanske 2 meter ifrån ormfan och får en bättre bild.. Detta TROTS rädslan att den där satans ormen skulle flyga på mig..

Jo men då var det då stegen som skulle släpas fram, och det gick till slut, trots att den är säkert 100 meter lång och väger säkert minst en hel jävla massa med kilon.. Att sen få upp den mot taket var ju inte det enklaste, dock gav jag upp nästan direkt eftersom jag inte ens kunde resa stegen från marken.. hehe.. Stod och rev mig lite i stubben och tänkte, "Vad hade stålmannen gjort?", han hade såklart varken varit rädd eller behövt använda en stege..
Då slog det mig att aluminium stegen, den kommer man en bit upp med iaf.. Sagt och gjort..
Hämta stegen, kolla så det inte fanns några äckliga spindlar eller andra kryp på den, släpa den till boden och ställa upp den.. Sen var det ju det där med att ställa den där den inte vobblade, så det fick jag mecka med ett tag tills jag hitta en bra plats för stegen.. Klättrade upp, men såg att jag ändå inte var tillräckligt nära..
Så, jag klättrade ner igen, meckade runt med stegen, klättrade upp igen på skakiga ben, fiskade upp kameran och ser att VAFAN, det där är ingen orm...!!!  Nu såg jag ju att det var öms, lite märkligt ställe att ömsa skinn på, men man ska väl inte bli förvånad på reptiler..
Ner för stegen, hämta krattan, inspektera så det inte finns spindlar eller andra kryp på den, klättra upp igen och fiska skinnet med krattan..
Men då såg jag att det inte var öms heller.. Det var BARK...!!! Bark som var så jävla likt teckningen hos en huggorm, och som låg där på taket som ett jävla S så jag blev totalt lurad...!!!

Behöver jag tala om hur pinsamt det var..? Fick ju ringa till Jenni och skämmas lite, och vi fick ngt att skratta åt.. Jag svor då att jag säger ingenting till gubben, men lite senare så skickade jag ett sms till honom och berättade att det visst inte var någon orm på taket.. Jag ber till gud att han inte mobbar mig för det hela dagen imorgon..

Så där ja, det var min kväll, nu är jag helt utpumpad.. Dags att raka skallen, duscha och sen kudda.. God natt..

Så där ja..

Nu har jag varit hos läkaren.. Det togs blodprov och utandningsprov.. Utandningsprovet var väl inte så lyckat, men läkaren sa på knagglig svenska att anledningen att jag blåste ut som " en gammal kärring med KOL"  var pga tekniken.. Det är inte lätt att blåsa i ett rör som är nästan lika stor som munnen.. =/  Men lungorna lät bra iaf, så det är ju en fördel =)

Så jag ska få remiss då för en astmautredning, så förmodligen har ngt i huset dragit igång astma på mig, jo men tack och TACK då.. Skit hus, fan va less jag är.. Märker direkt när jag är hemma igen, kan knappt sova på natten, bara hostar massa segt slem..

Och kanske så visar provsvaren vilken typ av pollen jag reagerat på i år.. Dom testade för 4 olika pollen, och hund och katt.. Det var ju bra eftersom när jag sist var där så sa den danska läkaren att "nej nej, nu mera kollar man inte VAD för slags pollen man reagerar på, man bara medicinerar.."  Jaha, ja det lät ju lite si så där, men nu är testet gjort och jag hoppas det visar ngt, för annars vete fan vad jag reagerat som en tok på hela "sommaren"..


Imorse när jag gick ut med Extra så såg jag att vi haft besök av en fågel på farstun inatt.. Den trivdes nog inget vidare och visade det genom att skita, lila färgat, på mina vitmålade väggar...!!!!  Jag var inte ett dugg glad över det så tidigt på morgonen kan jag tala om.. Jag var så äcklig att jag lät det vara tills jag kom hem från läkarn, eller rättare sagt, jag kom hem, åt frukost, slappade lite, och SEN tog jag bort skiten, dvs nyss.. =)  Jag fotade eländet, men det lägger jag upp senare..

Ja men nu ser ju solen ut att blygsamt kika fram, ÄNTLIGEN.. Hoppas det håller i sig så jag kan gå ut och gå sen utan att klä på mig fleecejackan..

Lilla morfar..

Fan dagen har varit lång, lite för lång, men snart är den slut och jag känner att det ska bli extra skönt att lägga sig..
Det dock inge vidare skönt att jag ska vara hos läkarn 09:15 imorn, ser inte fram emot det vill jag lova.. Men men, man lär väl, ska dit med lungorna igen.. Ringde och vela ha hostmedicin så hon jag fick prata med tyckte att en bättre utredning måste göras.. Det roliga var att hon ville då att jag skulle komma typ jätte fort, gärna samma dag (ringde i onsdags tror jag), men jag fick tid till imorn istället (eftersom jag var hos pappa), alltså inte ens en vecka senare.. Men när jag kontaktade vårdcentralen med lungskiten första gången så tog det en månad innan jag fick komma dit.. Jävligt skumt..

Så till dom nya grannarna då.. Jag vet inte varifrån dom kommer, eller om dom ens är våra nya grannar, kanske jobbar dom bara på huset, jätte svart.. För en av dom såg jag idag, gick in på Hippiens tomt, fram till huset och knackade på.. Han var ju inte hemma som vanligt, så "grannen / arbetaren" gick igen, jag stod ute då och tänkte att fan, jag hoppas dom inte kommer hit bara, jag orkar inte med nåt drygt eller så.. Men ingen kom, inte på en stund iaf..
Det knackade på dörren, jätte försiktigt, nästan så att jag inte hörde.. Stängde om Extra och gick och öppnade, och jag visste ju redan att det var "grannen / arbetaren".. Han började snacka på ngt märkligt språk och gjorde ngt som liknade charader.. Jag såg ut som ett frågetecken, och han försökte en en gång få mig att förstå vad han menade.. Tillslut trillade myntet ner, han ville alltså låna ett fiskespö.. Jag frågade på engelska, tänkte att han kanske hajar iaf, ja men han nickade och verkade förstå..
Dock sa jag att vi inte har ngt, och passade på att ta till ett tonfall som man kanske skulle använt för att beklaga sorgen vid någons bortgång..  Han bad om ursäkt och pinnade iväg ner på byn..
Men han kom tillbaka direkt, på en cykel.. Det hade inte polisen tyckt om, för han STANK sprit..
Dom har väl festat där ungefär jämt, så lukten var inte direkt förvånande..

Nu hade ju vi fiskespön hemma, men jag kände att jag inte ville låna ut ngt till en helt okänd människa som dessutom inte verkade kunna ett ord svenska.. Och det retar mig lite, för nu i efterhand så tänker jag att vafan, dom kanske inte hade någon mat, det kanske var därför dom ville låna ett spö så dom kunde få sig ngt att äta.. Det gör nästan lite ont i mig..   Nästan...
GUD, jag har blivit så blödig, jag känner inte igen mig själv..

Och så har ju morfar och Christine (stavar hon så måntro..?) varit här.. Det var väldigt trevligt..
Jag känner ju knappt min morfar, men jag tycker mycket om honom, han är så lättsam lixom.. Dom hade med sig sina hundar och reagerade inte som andra när man sa att våra hundar inte gillar andra och att dom inte ska låta dom springa lösa här.. Morfars svar var lixom bara "nej nej, dom sitter kvar i bilen såklart".. Andra ställer alltid 1000 frågor om varför och blaha blaha.. Det var lixom aldrig något snack om saken, om nåt alls, och sånt tycker jag är så jävla skönt, man behöver inte förklara och försvara..
Morfar såg iaf ut att må bra, han börjar se lite gammal ut, han är väl 71 år om jag inte minns fel, men han såg frisk ut, och det är det som räknas.. Det såg så roligt ut när dom skulle åka igen, han skulle rasta hundarna, och hans hundar kan INTE gå i koppel då dom sällan är kopplade.. Så dom drog för kung och fosterland och morfar gick där med armarna helt utsträckta och kämpade emot och jag tänkte att satan, snart går han av, men icke.. Han grejade det så bra så.. =)
Tiken är JRT/tax, och hanen är ngn spets, vilken mins jag inte, men han såg fan ut som en räv i huvudet, så jävla fin, undrar om det var Tage han hette, hehe.. Tiken, Mysan, hon och Extra träffades för snart två år sedan på ett kalas hos mamma.. Mysan var väl runt 1½ år, Extra var strax under 4 månader, och den dumma fan gav sig på stackars Mysan rätt ordentligt, så hon blev rädd.. Men Extra åkte på utvisning och fick skämmas, och fick INTE komma in igen förns hon var snäll igen.. Då blev dom vänner och lekte.. Tänk hur enkelt det är när dom är små, skulle ju inte funka idag inte..

På kvällen gick jag och gubben en sväng med Tipsy och Skipper, och vi hittar kantareller brevid grusvägen.. Det fanns en hel del, men vi hade ingen påse eller nåt att lägga det i, så man tager vad man haver, och det vart min keps då.. Fyllde hela kepan med svamt, det vart en hel del.. Tänk vad det ska finnas svamp i skogen då, jisses..
Nu avskyr ju jag svamp, men jag gillar att plocka.. =)

Nej, nu trillar ögonen snart igen.. God natt..



Grannar..

Jes, så har vi tydligen fått nya grannar verkar det som.. Nej tyvärr, det är inte Hippien som flyttat =(
Hur som så är det polacker eller nå liknande, och VARJE helg så har dom fest, nu är det vara 3:e eller 4:e helgen i rad, men ändå, dom eldar och spelar JÄVLIGT dålig musik på SJUKT hög volym..

Dom spelar musik som fan på vardagarna oxå, men inte alls lika högt eller sent.. Man söker sig ut på landet för att slippa sånt, och så hnner man bo strax över året innan man drabbas iaf.. JISSES..

Ja, jag ÄR en bitter människa, och jag ÄLSKAR verkligen att klaga och gnälla, jag gör verkligen det.. Fan att gnälla är ju renande, det är skönt som jag vet inte vad.. Och tänk vad många dumma / elaka saker jag slipper säga till oskyldiga människor så länge jag får arga av mig på saker som stör mig.. Och inte är det få saker må jag säga, men jag trivs så, jag mår banne mig BRA av att få klaga och gnälla.. Andra människor dricker, shoppar för mkt, överäter eller har andra beroenden, men jag, jag håller mig till att klaga och gnälla istället jag.. haha.. Det passar mig fint det..

Fast jag förstår inte varför det är så fult att vara missnöjd, det är fult att klaga och gnälla.. Varför..?
Måste man låtsas att världen är en underbar plats 24/7, måste allt vara så jävla tiptop jämt..?
Nej jag anser det vara fult (jävligt fult dessutom) att ALLTID vara så jävla glad och positiv och ha ett leende på läpparna och ett skratt nära till hands HELA tiden..
Missförstå mig inte nu, det är bra att folk är glada och ler och what ever, MEN, det finns de som inte kan visa sin mänskliga sida och går in till 100% för att inte visa världen att allt inte är perfekt..

Vi är inte mer än människor, allt kan inte vara så där äckligt jävla perfekt jämt, så sluta låtsas för fan..


Så där ja, nu fick jag gnälla av mig lite om det oxå =) Och nej, jag är inte en minuspol som tjurar och gnäller konstant, jag skrattar varje dag och är positiv varje dag, men det är roligare att blogga allt gnäll, så är det bara =)




Förresten, TUSEN TUSEN TACK pappa för allt du grejat och fixat med åt mig under veckan, du är en klippa.. <3

Home again..

Nu har jag och Extra kommit hem från våran semester..  Det var mkt trevligt, men trevligare hade det faktiskt varit om det var aningen bättre väder.. Men Extra badade ju iaf och hade roligt så det var ju kul för henne.. Hon lyckades bita min pappa i bröstet i poolen oxå, dumma dumma hund.. Men det var ju inte med meningen och det vart inga stora hål, hon skulle ju bara ta hans hand, så leks det alltid med Extra, med händerna, och hon blir så tossig i vattnet.. Så nu är det slutlekt med händerna på det viset..

Igår kom släkten över till pappa, vi grillade och det var jätte trevligt, utbytte erfarenheter med Anette, väldigt nyttigt, och så JÄKLA skönt när någon faktiskt förstår exakt hur läget är, för det är banne mig ovanligt..
Men jag har haft turen att min syster och Jenni alltid förstått, utan att jag behövt traggla ngt.. Mamma förstår en del oxå, men pappa är clueless, han fattar inte fast jag har försökt förklara flera ggr, men det är väl som man säger, det går inte att lära en gammal hund att sitta, och det betyder i korta drag, det går inte att lära en gammal gubbe att förstå sig på saker han inte själv upplevt.. Men jag älskar ju min pappa iaf.. =)
Hann snacka lite kack med Åsa (kusinen min) imorse innan det var dags att brumma hemöver.. En gång om året ungefär ses vi, haha.. Inte så konstigt dock, hon bor fan i Gbg..

Man har ju hunnit bli singstar mästare nere på R 9 oxå, haha, stackars Jenni, vann inte en enda gång.. Men nästa gång kanske ;)

Så denna semester har jag alltså hunnit träffa släkten, mamma, pappa, jenni, och imorgon kommer morfar hit, det ska bli roligt, va länge sen vi sågs, och det händer minsan inte ofta alls..

Ja men så kom jag ju hem dårå, hann prata med gubben ett kort slag, sen var det dags för honom att åka till jobbet, kommer hem imorgon eftermiddag, så då får vi passa på att bara va =) Ska åka och kolla på hus på måndag, roligt roligt.. Sen ska man väl försöka få bilen lagad, om gubbens vänner är lediga och har tid förståss, men jag hoppas det, för jag behöver ha dit nya fjädrarna, ena är ju trasig så..

Nej nu fick jag skrivkramp, passar på att gå ner och mata hundarna istället..

Bajshund..

Nu har vi landat i Bålsta, eller rättare sagt igår.. Vi har just avnjutit en god middag, korv, haha, som vanligt när jag är här =) Vädret är ingen höjdare, grått mulet och kallt..

Igår kom mamma oxå, så hon, jag och pappa fikade och snackade skit i ett par timmar, MKT trevligt..

Lite mindre trevligt igår var när gubben min kom hem från jobbet klockan 8 på morgonen så upptäckte han att Extra varit lite dålig under natten.. Jag sov fortfarande så han gjorde upptäckten.. Extra hade då bajsat, på KÖKSBORDET..!!!
Kräkts hade hon gjort å, på kökssoffan och soffan i vardagsrummet.. Så det var ju bara att kasta massa grejer.. Tack Extra, det var bussigt att du sa till att du var nödig..
Nu kan jag inte annat än skratta åt det.. =)

Nu ska jag vara social med pappa..

EFIT 18/7 -09

Så här har min EFIT dag varit..


Ca 09.30,   Extra har just varit ut och sitter så fint och väntar på frukosten:






Ca 10.30,  Plockar fram mat till de andra hundarna..






Ca 11.30,  Hänger tvätt..






Ca 12.30,  Tar en vända med gräsklipparen..






Ca 13.30,  Tar nu en vända med krattan..






Ca 14.30,  Passar på att ta en välbehövd drick och rökpaus..






Ca 15.30,  Googlar lite om en mobiltelefon, tyvärr utan framgång..






Ca 16.30,  Läser på aftonbladet..






Ca 17.30,  Steker några ägg, det vankas ägg och skogaholmslimpa till middag..






Ca 18.30,  Nu ska maten smältas, så jag passar på att mysa lite med Extra..






Ca 19.30,  Läser min tidning som kom idag..






Ca 20.30,  Huvudvärken kom som ett brev på posten idag med, det botas med panodil..






Ca 21.30,  Rengjorde det uråldriga tangentbordet, nu ska det banne mig användas..






Ca 22.30,  Kollade några avsnitt på Kjell, så jävla bra..







Ca 23.30,  Väcker Extra för en sista kiss..






ca 24.00,  Sista bilden nu då, dags för mig oxå att strax sova..  God natt..



Varmt..

Idag är det EFIT, alltså, ett foto i timmen, så här fotas det för fullt..Har missat många EFIT dagar på sista tiden, men så är det när man har minne som en guldfisk.. =)

Vädret är kanon och jag har just hängt ut en laddning tvätt, får se vad man ska hitta på idag, kanske bir att klippa gräset, IGEN.. Det växer ju som ogräs nu när solen äntligen kommit tillbaka..
Och det växer så det knakar i landet oxå, där finns lila morötter, gul lök och röd lök.. Får se om det blir ngt sen när det är dags att skörda =)  De andra grejerna har oxå tagit sig bra, majsen vissnade ju, men allt annat har klarat sig, det är paprika, tomat, chilipaprika, nå blomma av nån sort och gräslök.. Jag är helt säker på att det var ngt mer, men jag kan inte riktigt komma på vad.. Men det var ju skit samma..

Snart drar jag och Extra på "badsemester" oxå, nice.. Men man får väl se hur mkt badande det blir, ska ju bli en aning dåigt väder enligt SMHI.. Men vi hoppas på det bästa..

Ingen rubrik..

Vi vart av med frysen igår.. Säljaren hämtade tillbaka den och vi fick igen pengarna, så idag köptes en ny frys, frysbox den här gången, och den funkar tillochmed.. =)

Igår var det ju så fint väder, så jag var på benen, ute på tomten i 8 timmar, och fixade och grejade.. Trimmade lite här, rensade lite där, så nu behövs det inte göras än på ett tag, hoppas jag..

Idag har bara varit en seg dag kan man säga.. Jag har varit sjukt trött och haft ont i skallen hela dagen.. Sov dåligt inatt och hade körigt med magen så jag fick sitta upp och somna, UR kul, inte sant..?
Har samma skit med magen idag (som jag haft nu i 3- 4 dagar) men jag hoppas att jag kan sova bättre inatt, fast helst av allt vill jag bli kvitt skallebanken som inte alvedon biter på.. Finns det nå drygare än huvudvärk..?
Jo det finns värre, men inte idag..

Vi passade på att ta bilen till "älgbacken" och ta en promenad med Extra och två småttingar, det var skönt väder och hundarna trivdes.. Men så bara försvann ena lillingen, han var precis bakom oss, men hade då dragit åt andra hållet.. Men det visste vi inte då, så vi trodde att vi skulle få leta efter honom som fan, för nere vid bilen kan han ju inte vara.. Men när vi kom ner till bilen så satt han där i.. Gubben hade lämnat rutan nere på sin bil så hundfan hade hoppat in..
Han lyckades ju att repa lacken på dörren oxå, och det var ju inte liiiite.. Tur det inte var min bil, jag vet nog inte vad jag hade tagit mig till då..
Skönt iaf att han inte sprang bort, men satan till hund alltså, det passade visst inte att gå där vi andra gick..
Han är lite små lat så han trivdes nog i bilen där han fick igga och lata sig..


Extra njuter av sitt märgben:



Extra gör ett utvik i soffan:



Tipsy njuter av sitt märgben:


Så jävla nice..

Idag är det så fruktansvärt fint väder ute.. Helt blått på himlen och varmt och skönt, så idag ska det tvättas sängkäder och hängas ute så det torkar till kvällen..
Sen ska man fixa lite på tomten, trimmern ska fram och slå av lite skit lite överallt, plattorna måste fixas klart, och egentligen skulle jag behöva måla klart ute på altanen oxå, men det är för varmt och för fint väder för det, så det får vänta..

Och så hoppas jag att snubben kommer och hämtar frysen idag, som han sa igår..

Idag blir nog en bra dag =)

Vilken jävla dag..

Tidigare idag åkte vi till Falun, vi skulle köpa en frys som vi hittat på blocket.. Värt att nämna, den frysen skulle placeras i källaren och fyllas med färskfoder, alltså hundmat..
Vi kom hem med frysen, lät den stå (eftersom den legat ner när vi körde hem den), åkte iväg och handlade nästan 60 kg hundmat som skulle in i frysen.. Gubben smackar i kontakten i väggen, och tjoff, den ryker till och ger ifrån sig en sån äcklig jävla lukt, det luktar bränt, fast konstigt bränt..
Gubben fixade och trixade lite med frysen från helvetet, men det blev aldrig nå bra, den puffade ut sin äckliga doft lite då och då.. Det stank verkligen AS i hela huset..

Sen började visst propparna (??) gå, det var ngt sånt iaf, och det var bara att ge upp den frysen.. Jaha, så vad gör man dårå, 60 kg hundmat, får ju inte på långa vägar plats i frysen inne i huset, som dessutom är full med våran mat..
Jomen gubben fick åka till sin mamma, typ 4 mil bort och slänga in allt i deras frysbox.. ja men vad roligt, åka dit varje dag och hämta hundmat så djuren får äta.. Nu går det ju egentligen ingen nöd på dom då det faktiskt finns torrfoder hemma, men man blir ju irriterad..

han som sålde frysen sa ju då vi hämtade den att jo men den funkar, och visst fan går man på det, man ställer sig inte och ber att få peta i en kontakt till en frys för att se om den börjar luktar fitta eller ej..
han sa iaf till gubben att han skulle hämta den imorgon och ge oss pengarna tillbaka, så man kan ju hoppas på det iaf, annars åker vi dit och lämnar skiten och väntar utanför hans dörr tills han ges oss pengarna.. nej, inte riktigt va, men nästan.. Det rör sig bara om 500:- , men det är dyra pengar för ngt som inte funkar..

Så skulle vi kollat på ett hus idag, men jag kände verkligen inte för att åka dit idag, jag hade spenderat större delen av dagen bakom ratten och var SÅ ofokuserad på körningen, och var så degig i huvudet, så vi lämnade återbud för idag..

Och på promenaden idag så rullade sig Extra i skit, TVÅ gånger, nu ligger hon brevid mig i soffan.. Gissa vem som inte duschat..? SUCK.. Jag glömde helt bort, det är verkligen INTE min dag idag

Nu ger jag upp för idag och hoppas att imorgon blir bättre..

God natt..

Ingen rast, ingen ro..

Ja så har dagen varit.. Fixat och pulat med lite saker, men så gick det fel och jag vart rasande..
Men då tittade solen fram och jag passade på att klippa gräset, sen var det vara att kratta, och rensa lite ogräs..
Så man har ju haft att göra idag iaf.. Och skönt som bara den att solen kom fram, det är man ju inte bortskämd med längre om man säger så..

På torsdag ska vi visst få besök av staffarnas uppfödare som ska semestra i dalarna, sen mot hegen så drar jag och Extra på semester till Bålsta, det ska bli nice som fan, hoppas bara på bra väder så att pullan kan bada =)
Iofs kanju hon bada iaf, men det är ingen höjdare att övervaka henne i poolen om det inte är så varmt och soligt..

Så ska ju mamma komma förbi då oxå, kul =) ska väl försöka fixa till hennes dator, hon är ju inte så duktig på datorer och har väl lyckats instalera nåt jävla skit som hon inte borde gjort.. hehe.. Hoppas det är bra väder så hon kan passa på att bada i poolen hos pappa hon oxå..

Det känns så skönt nu när man är äldre och föräldrarna faktiskt KAN umgås med varandra utan att bli osams.. Eller det har ju funkat sen jag va runt 15 år, så det är ju ett tag, men jag minns hur det var när jag var liten, ständiga bråk och gliringar så fort dom träffades eller pratade med varandra i telefon..

Mina föräldrar är så bra, pappa står mig närmast, jag har alltid varit pappas flicka, jag älskar dom båda två, fast på olika vis.. 
Mamma är som en kompis, det går att prata med henne om ALLT verkligen, och det har alltid varit jätte skönt..
Speciellt när jag var yngre och berättade mina snedsteg för henne, som det där med droger och skit, och hon tog det så bra, flippade inte ur som många andras föräldrar, för mamma litade på mig, hon visste att hon inte behövde oroa sig..
Min mamma är bra, hon är stark och vis, så vill jag oxå vara, så jag ser verkligen upp till henne..
Hon är ju speciell, såklart, men på sitt vis som jag har börjat tycka så mycket mer om så sista tiden..
Vi har haft det ryckigt och knöligt under uppväxten, men alla kan ju ändra sig, och det har vi gjort båda två, till det bättre såklart =)

Pappa är min förebild på nåt vis, han är alltid så stark och kan fixa allt, han är så händig och har lösningar på det mesta..
Att be min pappa om hjälp, JÄMT, faller sig lixom naturigt.. Och det spelar ingen roll vad jag än ber om för hjälp, han försöker alltid fixa och ordna så gott han kan.. Och jag vet att han tycker om det, fast han ibland svär och suckar, men man ser det i hans ögon att han tycker om att hjälpa till.. Det kan vara småsaker som att skära till ett däck som hundarna ska dra, eller byta lampa på bilen, eller när han satte reflexer på Extras sele efter att vi var centimetrar ifrån att bli påkörda..
Jag tror att han är lika "beroende" av att hjälpa, som jag är av att få hans hjälp..
Nu sitter pappa säkert och skakar på huvudet och svär säkert lite, samtidigt som han skrattar så där som han gör när han inte vill erkänna eller bli avslöjad, för han VET att jag har så jävla rätt.. =)
Med pappa var det samma visa, uppförsbacke så det visslat om det, men både han och jag har mognat, och nu är det sällan uppförsbackar längre..

Jag önskar att jag kunde ge tillbaka lika mycket som jag får och fått av mina föräldrar.. Eftersom inte pengar växer på träd i min trädgård så vet jag inte hur jag ska gå till väga, men det kommer, var sak har sin tid..

bla bla bla, mycket svammel.. Det jag ville få fram är att jag älskar mina föräldrar (ja min syster oxå såklart) så mycket att jag ibland gråter av blotta tanken att dom faktiskt KAN dö.. SKit larvigt jag vet, men jag har blivit så blödig på äldre dagar.. Nästan så man få skämmas lite.. haha..
Tex. pappa ringer mig VARJE dag efter jobbet, och det brukar ske på ungefär samma tid varje dag, så när han inte ringer, och det kanske går en timme extra så blir jag atid orolig och måste ringa och se att han lever.. Iband har han ju inte hunnit hem och svarar därför inte i mobilen (som han lämnar hemma), och då sitter jag oftast som på nålar tills han ringer upp.. Det är jätte drygt, men ja, jag kan inte rå för det..

Fan nu svävade jag iväg igen.. Lär ändå ge mig nu, ut med Extra, duscha och sen ner under täcket och läsa bok..

God natt..

Solsken, I like..

Jag sitter lite och letar efter inoff utställningar, för staffarna, men det verkar ju inte finnas ngt i närheten.. Trist.. =(
Men men, skam den som ger sig, får leta lite till..

Idag har vi haft rätt varmt och soligt.. Iaf till och från.. Blev en MKT skön promenad i solen, det behövdes verkligen, ladda batterierna lite grann..

Imorgon ska jag ringa på ett hus, nej två hus, och försöka få till visningar så det passar alla parter, kan vara ngt det, hoppas bara det finns tid innan jag åker till pappa, så man slipper vänta så länge, jag är inte direkt känd för att ha så bra tålamod =P
Hoppas att ngt av dom kan vara ngt, vill flytta, jag vill det så mkt att det gör lite ont, för det gör verkligen ont, i lungorna..
Jag hoppas ju på att vi ska hitta huset med stort H så fort det går, så inte mitt skit i lungorna blir kroniskt, vore fan ingen höjdare, för det plågar mig som det är..

Nu är det dags att krypa ner under täcket med den bra boken "Skadad"..

God natt

Önskelista: Nya, eller inga grannar, tack..

Fan just nu hatar jag mina grannar som bor en liten bit ifrån.. Rättare sagt har jag hatat dom ett par gånger den här veckan..
Varenda jävla kväll, mellan 23.00 och 23.30 så börjar dom spela musik, HÖGT..!!
Vi bor väl en 100 meter eller så ifrån dom, (nej nu ljög jag nog, kanske 50 meter då) och deras jävla dunkadunka SKIT musik hörs in väldigt högt och tydligt.. Bör väl passa på att nämna att det blir värre om man har något fönster öppet..
Dom spelar iaf sin jävla musik ett par timmar, och under tiden så måste dom nog mixtra lite med volymen, kanske dom testar olika grejer, vad vet jag.. Men något håller dom iaf på med, för volymen kan helt plötsligt gå ner för att sen dras på för fullt någon minut senare, och så kan dom hålla på ett tag.. 

Det är en konstig familj som bor där, morsan är finska och brukar stå på tomten och gapa till sina ungar, har väl 2 söner, som iaf bor hemma, ena är väl i övre tonåren skulle jag tro, och den lilla är väl strax under 8 år eller så, och pappan är bara fet, och inte så överdrivet trevlig..
Hur som helst, förra året var det sånt jävla liv där, folk gapade och skrek, inga vuxna, det var snorisar, dom spelade musik från en ful jävla volvo som stod parkerad.. Man kund eju tro att det var typ första FF festen, men nej då, föräldrarna var minsan hemma, och hur fan dom stod ut med den ljudnivån är fan för mig en gåta..

Nu är jag på G känner jag, hehe.. För inte nog med det, så åker dom runt på sina trimmade mopeder fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka förbi vårat hus halva nätterna.. Klart snorungarna ska få åka moppe, men när dom förra sommarn va jävligt duktiga på att gå och reta hundarna som bor ute så blir man irriterad när det är sån ruljans utanför.. Dom stannar ju utanför oss ibland, precis vid hundgårdarna, varvar lite ibland, står och glor lite vissa gånger.. Precis som dom försöker få igång dom att skälla sent på kvällen / natten..

Fast i vintras höll jag på att slå ihjäl dom allihopa.. Då skulle dom springa upp för backen vi bor vid, alldeles vid hundgårdarna, åka ner på arslet på snön, sen springa upp igen och göra om allt en 10 gånger kanske.. Notera att detta var mitt i natten, dom gapade och skrek och fick igång hundarna.. Sen ställde dom sig och hade snöbollskrig, precis vid hundarna, fortfarande mitt i natten.. När dom tröttnat på det så rörde dom sig i ultrarapid genom byn och GALLskrek.. behöver jag tala om att jag inte är så förtjust i dom ungarna..?

Och på tal om vinterpåga.. I vintras skulle jag rasta Ärtan, då var en granne ute med sin unge och nån annan unge i grusbacken utanför huset och skulle åka snowracer, så kom jag gående med Ärtan samtidigt som dom var på väg uppför backen.. Jag vände efter en stund för att gå in igen eftersom Ärtan iaf inte gjorde ifrån sig för hon vart så rädd för ungarna som skrek som mongolider att hunden va ju söt and what not.. Hur som helst, en ögonblick efter att jag vänt och är på väg ner för backen, på väg hem så puttar grannen (runt 25 - 27 år kanske) ner ungarna på snowracern så dom kom mot Ärtan i rasande fart.. Dom fattade ju inte att styra BORT från oss, och grannen fattade inte att kanske vänta.. han såg ju innan hur rädd Ärtan va.. Hon flög ju rätt upp när ungarna dundrade förbi oss på den smala vägen, men bad han om ursäkt..? Nej han stod och SKRATTADE åt det hela...!!! Jag hade god lust att trycka in en fryst bajskorv i munnen på honom för att se om han skulle skratta lika mycket då..
Jag klandrar inte ungarna, dom va väl bara runt 4- 5 år eller så och fattar ju inte, men vafan är han för jävla farsa som skickar iväg ungen och hennes kompis rakt mot en LITEN hund..!!

Så ja, nu fick jag spy ur mig ite galla om mina idiot grannar.. Har jag nämnt innan att jag hoppas vi hittar nåt vi kan köpa snart..? ;)


Fan, jag MÅSTE verkligen skaffa ett nytt tangentbord snart, jag måste.. Jag vet, jag har tjatat om det länge nu, men det börjar fan bli dags på allvar.. Fan orka läsa igenom allt man skriver varje gång för att vara säker på att alla bokstäver kom med.. Jävla skit tangentbord..

God natt..

Smärta..

Fan idag är en riktigt pissig dag, jag har så ONT i lungorna.. Det är ju ngt i huset jag inte tål, så min inflamation på lungorna gör sig "hörd", eller påmind.. Rosslar som jag vet inte vad om nätterna, och hostar slem, massor av slem..
Det som är irriterande är att det är mest på nätterna, så det stör min sömn.. Och ont gör det, men idag är det värre..
Jag hoppas verkligen inte att det håller i sig så länge, för den smärtan orkar jag inte med vidare länge..

Det har ju varit en vattenläcka här innan vi flyttade in, och det är väl nå fukt eller mögel som ställer till det för mig..
I källaren, där läckan var, har man spikat på nån typ av skiva, som är helt fuktig, så nåt är det ju i huset, det råder inga tvivel om det, förjävligt bara att JAG ska drabbas av sånt här..
Så nu måste man hitta ngt, och jag känner att jag har lite bråttom, för jag vill slippa hosta, slem och smärta, för det är verkligen en jävla plåga..

Extra har passat på att äta upp mina laktitsnappar idag, hundjävel.. Åt upp dom ur skålen när jag inte var i rummet.. Så hon fick skäll, och skämdes så klart.. Så jag stälde lite chips i en skål på bordet, och två chips brevid.. Så när jag inte var i rummet, då stal hon chipsen som låg brevid skålen.. Så hon var iaf smart nog att inte sno ur skålen igen iaf..
Men hon fick skäll igen, så nu kanske hon fattar att ge fan i att sno saker öht..

Och gubben är ute och roar sig med polarna idag, jag har såååå tråkigt.. Sen är Hippie grannen hemma, (han har varit borta ett tag), så det hade varit med tryggt om han var hemma med mig, gubben alltså.. Men samtidigt är det skönt att få vara ensam och rå om sig själv.. Dubbla känslor där.. =)

Natti natti..

Snart börjar klockan närma sig sovdags, och jag hoppas för allt jag är värd att det inte blir lika kallt som igår..
Det är mitten av Juli (nästan) och jag sov med ett duntäcke, två filtar, pyjamas och knästrumpor, då fryser man vill jag lova.. Det är så knäppt i det här huset, när det är kallt, då blir det kallt så in i helvete på övervåningen, och är det varm så blir det varmt så in i helvete på övervåningen.. Me no like, nej nej..
Så nu har jag preppat iaf, alla filtar ligger i sängen, och jag kom nyss från en värmande dusch och krängde på mig den obligatoriska pyjamasen, (JA, självklart sover jag ALLTID i pyjamas) och utifall att så åkte knästrumpor på, man lär ju vara förberedd, mitt i sommaren, SUCK..

Myggsprayen jag hade på Extra, den luktade rätt gott, men efter promenaden så la hon sig brevid mig i soffan, och jävlar vad det stank, det luktade så starkt att jag nästan blev illamående, så hon åkte på att duscha.. Ingen höjdare för henne, men det var ett måste.. Så nu när hon krullar ihop sig brevid mig så luktar hon bara schampo, mitt schampo =)

Jaha, jag undrar om man ska ställa ut Tipsy ngt, fast jag har ju aldrig gjort nå sånt så jag vet inte ens hur man ska göra, och hon skulle ju vara valp bångstyrig, haha.. Härlig kombo.. men den som lever får se, kanske skaffar mig en handler istället =)

Nej snart blir det sängen, måste ju läsa vidare på boken jag håller på och läser, "Våran lilla hemlighet" tror jag den heter, handlar om en tjej som blev utnyttjad av sin pappa som liten, som visst sedan gör henne gravid.. Hur som helst MKT bra bok.. Efter den så har jag boken "Skadad" att läsa, handlar (om jag minns rätt) om ngn som hade hand om fosterungar.. Säkert oxå bra, den verkade bra när jag läste på baksidan.. Men ingen av dom knäcker nog "14 år till salu", så grymt bra bok, den borde ALLA läsa..

Innan jag avslutar så måste jag säga att jag är så urbota jävla LESS på all jävla hysteri kring Michael Jackson.. Vafan lägg ner någon gång.. Man behöver inte överdriva.. Och ja, jag vet, han var "The king of pop", who the fuck cares..!! ALLA dör, deal with it.. Okej att man blåste upp det några dagar efter hans död, men nu är det så jävla urvattnat och tjatigt att jag blir förbannad.. Jag tycker mest det är synd att han dog med svaret alla vill ha - Var han pedofil, utnyttjade han barnen på något vis, eller var han bara oskyldigt anklagad..?  Det retar mig att man aldrig får svar på sånt när det inte finns någon bevisning.. Hur som helst, nåt fuffens hade han säkert för sig, han var ju lite, strange..

God natt..

Översvämning..

På vägen till Borlänge så var det översvämning, vägen var inte avstängd så pärlan tuffade tryggt genom vattenmassorna..
Inte varje gång man åker genom en översvämning inte =)

Shoppade loss utav bara helvete inne på kupolen, hela 148:- gjorde jag av med..!!! För det så fick jag två linnen och ett par AS sköna byxor.. Inte illa inte..  =)

Jag bjöd Extra på en flaska myggspray oxå, som faktiskt funkade över förväntan.. Regnet försvann och solen tittade fram nu på kvällen, så vi begav oss ut på en promenad, och då passade jag på att spraya Extra.. Hon fick mygg på sig, men bara där jag inte hade sprayat, så hon slapp att på en bulig rumpa.. Skönt..

Passade på att undersöka håret när jag var i en provhytt idag, nacken var ju värst utsatt, fläcken som kom först.. Den har inte vuxit igen eller så, men det börjar komma fjun där iaf, iofs ljusa fjun, men det kommer ju något iaf, så det är ju bra det..
Snart kanske jag kan visa mig utan keps eller sjal ute utan att skämmas.. haha

Mera hår..

Jag börjar få tillbaka mer och mer hår nu, cool as hell.. Men det betyder inte att jag kommer spara ut håret, inte som det är nu, för det kan blomma ut igen och allt hår kan trilla av, igen.. Det är det som är det kniviga med den här sjukdomen, det kommer tillbaka när man minst anar det, eller inte alls, finns dom som är lyckligt lottade oxå..
Sen så trivs jag utan hår, det är så skönt, men visst kan jag ibland känna ett sting av avundsjuka när jag ser en snygg frippa eller ja, sånt.. Men man ska inte vara bitter för det, det är bara hår..

Så iaf, jag har väl två fläckar kvar nu som man ser, tror jag iaf, jag har inte inspekterat i bakhuvudet så noga, men jag skulle tro så iaf.. Schysst att man får turboåterväxt när man precis köpt peruker.. Suck suck..

Själviska idioter..!!!

Jag åkte och handlade för en stund sedan, trots spöregnet, och på vägen dit hann jag bli förbannad flera gånger..
Det regnade så mycket, sikten var skymd och det var djupa vattenpölar över hela vägen, bryr sig folk om det..?
Inte ett jävla dugg.. Det var omkörningar som hade kostat MIG livet om det gått tokigt, och det är något jag avskyr folk för..

Vill man sätta sitt eget liv på spel, varsågod, men när man börjar fingra på andras säkerhet, då är man ute på djupt vatten..
Det var ju inte bara för mig det gått illa om dom fått möte i krön och kurvor, utan för mötande bilen oxå..

Fan, folk driver mig till VANSINNE...  Tänk att bara för att man har körkort så är man inte bästa föraren i världen, och man har inte koll på allt, hela tiden, och måste man köra som en jävla dyngfitta bara för att man har körkort..?

USCH för folk, fy fan...!!

Orka..

Det bara regnar och regnar hela tiden, det är så man blir TOKIG...!! Det är översvämningar i halva Borlänge, och det är ju upphetsande, jag som hade tänkt åka dit idag, men det sket sig i böjen om man säger så..

Gårdagen var oxå regnig, men den började med fint väder, det var sol, och rätt så varmt, men rätt som det var så kom åskan, och med det kom regnet.. Jag fick stänga av dotorn flera gånger, pga åskan, och kul var det inte..
Men vi roade oss iaf, vi åkte till Ludvika och kikade i djuraffären, och svängde förbi Smedjebacken på vägen hem..
Väl hemma så tog vi ut små staffarna på en liten promenad, men vi fick vända efter en bit, för det var då det började åska..
Man slappade sig lite och lagade sen mat och såg på "Änglar & demoner", jag var trött så jag slumrade till några minuter, men det var en okej film.. Jag har aldrig varit ett fan av första delen, vad den nu hette, men det var en okej film..
Senare på kvällen åkte vi ut i skogen och utforskade lite, det åskade här hemma så vi hade ingenting att göra, men det var trevligt, man fick se en del man aldrig sett förr.. =) Vi var den lilla familjen på upptäcktsfärd, jag, gubben och Extra..

Och nu sitter jag ensam hemma, gubben började jobba 07:30 imorse, och slutar samma tid, imorgon,, Så jag får roa mig själv.. Det hade ju varit bra om man hade kunnat vara ute, det blir ju inte lika tråkigt då, men sån tur ska man visst inte ha inte.. Ska se "A walk to remember" så man har lite att göra iaf.. Tidigare idag så skulle jag se på den där, vad heter den igen, "En natt på museet 2", ja ngt sånt heter den iaf, men den var så kass att jag stängde av efter en kvart.. Hoppas på bättre lycka med den här filmen.. Hade ju varit klockrent om det hade slutat regna så jävligt så jag hade kunnat åka och handla, för godis til filmen känns lite som ett måste.. Det är en av nackdelarna att bo på landet måste jag säga..

Ett stycke Tipsy:


Satans hundfan...

Idag sprang Extra bort.. Hon hoppar in i skogen ibland och blir borta en liten stund ibland, men det rör sig om en liiiiiten stund.. Inte som idag, då pinna hon iväg och kom då fan inte när vi ropade på henne.. Det fanns en väg ner till vattnet, så vi gick ner dit för att se om hon var där, vi gick förbi en stuga där ett barn och en man stod och grejade med ngt, vi frågade om dom sett en hund rusa förbi, men det hade dom inte.. Då började min hjärna mala, tänk OM hon sprungit hem och stöter på ngn hund nere i byn, tänk OM hon sprungit hem och möter hästarna.. Jag blev orolig kan jag ju lugnt säga..
Vi kom iaf ner till vattnet efter en liten stund, men ingen Extra var där, så vi vände och gick upp igen, kanske var hon där på vägen nu.. Så halvvägs tillbaka så hör jag ngt, vänder mig om, och då kommer Extra i full kareta.. Jäääävlar, jag va så arg å henne, men jag skällde inte på henne eller så, men hon kände nog det, för hon så fint  kopplet hela vägen hem..
Väl hemma så ser jag att hon är het sönderbiten av myggen, hon besvärades av dom på vägen, och hur mkt jag än drog av dom från henne så kom det bara nya.. Så hela bakpartiet, värst vid rumpan (svansroten med omnejd), var het knottrigt, och vi snackar STORA bulor.. Stackars lilla pullan då.. Måste se om jag kan hitta ngt myggmedel att ha på henne, för så här bir det jämt när hon är ute, hon faller offer för dom där jävla myggen..

Vi hann ju gå på bio idag oxå, såg "Johan Falk", eller vad den hette, helt ok film, nackdelen är ju den där skådisen som spelar Johan Falk.. Vet inte vad han heter, och orkar inte googla det heller, men han sinkade filmen som fan.. Men så ogillar jag honom som skådis, för han är såååååå dåååååålig..

Och jag har då turen att hamna brevid biohånglare, hamnar alltid brevid störningsmoment.. Hur som helst, dom satt och sliskade HELA filmen igenom.. Ja jag hajar att dom var nykära och allt det där, men att behöva sitta i nästan 2 timmar och höra på när dom kysser varandra och sliskar högt, det är ingen höjdare när man ser på film.. Pussas och håll varandra i handen på bio, hångla kan man göra hemma i soffan framför en film så man inte stör de brevid/bakom/framför.. Det var ju iss nonstop dom höll på, jag skulle väl uppskatta att dom såg 10 minuter av filmen..
Tycker liiiite synd om tjejen, för killen tog väldigt ofta hennes huvud och vred det till sig, fan jag hade blivit galen om ngn höll på så när jag betalat nästan 100:- för att se en jäva film.. 
Jag och min gubbe pussade varandra EN gång under filmens gång, och det var dessutom en ljudlös sådan.. =P

Nu sitter jag här, väntar på att få gå och sova, vilket blir strax, ska bli såååå skönt =)

Sol, pool och åska..

Jag har setat i flera jävla dagar och väntat på att vårat internet ska börja funka igen, och idag, efter 4 dagar så hoppade det igång igen.. Jag har alltså i 4 dagar svurit och ojat mig att skiten legat nere, och vad händer när det funkar igen..? Jo, inte ett jävla dugg är vidare intressant, allt jag brukar vara in och läsa lockade inte ett smack när jag slog på datorn.. Varför är man sån..? jag hade ju verkligen sett fram emot det här, och så blir det en besvikelse.. Man kan inte få allt här i livet..

Vårat internet slogs alltså ut av åskan.. Då var jag hos pappa, men skulle hem samma dag.. Väl hemma så fick jag en liten stund med gubben innan han åkte för att jobba, natt.. Det var fruktansvärt trist utan internet, men man får hitta på andra saker att roa sig med.. När jag sen precis skulle somna så small det till utav bara helvete.. Det började åska och blixtra som aldrig förr, och det regnet som kom, jisses, jag har aldrig varit med om värre.. Det var som att himlen öpnnade sig, fast gånger 100, alla buskar låg slickade mot marken och det smattrade i taket som om det skulle ge vika vilken sekund som helst.. Det var HEMSKT, och jag var ensam hemma.. =/
Extra kom som ett skott och flög upp i sängen, hon fick ligga där ett tag tills det värsta hade lagt sig, sen skickade jag ner henne till sin plats, i soffan.. Givetvis fick jag stänga grinden ox så att hon inte skulle komma krypandes när jag somnat..

Sen dess har vi haft dåligt väder, grått på himlen och regn, kallt ute är det oxå, man kan ju inte tro att man legat i solen hela förra veckan..

Legat i solen har jag verkligen gjort förra veckan, var hos pappa och solade och badade pool, varje dag jag var där... Gud så skönt det var, och jag vill verkligen ha en pool jag oxå.. Det vill nog Extra oxå, hon var den som badade mest av oss alla.. dök och höll på så fort hon fick chansen, i flera timmar, så varje kväll slocknade hon som ett litet ljus..
Jag hoppas det blir lika fint väder nästa gång jag åker till min lilla pappa..

Så här har det sett ut varje dag =)

Extra hoppar i efter sin pip-banan:




Extra och pappa leker i poolen:



Extra och pappa simmar ikapp:



Extra solar vid poolen:




Jag längtar tillbaka, fast inte just nu när det är dåligt väder, inge skönt att bada då =P


Så hann jag och Jenni med att åka till IKEA, vi bråkade med vårdcentralen och larvade oss, precis som vanligt.. Det var KUNG..


RSS 2.0