Bilen till doktorn...

ja imorn ska citran till doktorn, dom ska se på dörrfan och se vad det kan vara och vad det kostar att laga.. Men har jag TUR så kan pappa göra det istället.. Ska oxå se vad man får för kostnadsförslag och se om man kan vända sig till ngn annan verkstad som kanske är billigare.. Synd man fan inte känner nån som är bra som fan på bilar.. men men..
Så imorn kommer domen..

Ärtan blir bättre och bättre på att göra ute.. Innan höll hon sig till bristningsgränsen och kissade kanske 2 - 3 ggr om dagen bara.. Nu känner hon sig mer hemma här och kissar nästan varje gång vi går ut.. Nu är det så kallt, har varit mellan -10 & -15, så bajsandet är inte så jäkla kul.. Så det bir väl 3 ggr om dagen, lite för att vara en valp, iaf vad jag är van vid.. Syrran kackar ju fan så många fler gånger =P

Gubben körde lite sitt träning med henne idag, hon var duktig, fattade att sitta ner för att få kulorna, men fattar gör hon nog inte ännu, får öva varje dag tror jag..

Hon och Extra leker bra som fan, förutom när Extra blir lite för hårdhänt och total vägrar att lyssna.. SUCK..

Funderar på att skaffa ett sele till Ärtan sen och köra WP med henne, eller a, DW blir det ju, för hon kommer aldrig tävla, hehe.. Annars vete fan vad jag ska hitta på med damen, agility vill jag prova med henne, men jag vet inte om den räddfisen är modig nog för det, kanske kommer när hon växer upp dock..  Jaja, det är iaf inte aktuellt än så..

Fotade djuren idag..













jaha, snart  är det nyårsafton då, undra sa flundra vad man ska göra då.. Jag firar aldrig, men ja, man får se vad som händer, kanske kommer Jenni hit, eller kanske inte, men jag hoppas på det.. bla bla bla.. =)

Rummet i källaren börjar bli klar nu iaf, eller a, det är en del kvar att göra, men gubben målade det sista idag, så nu är det typ bara snickeriet kvar, så snart är det ett dugligt rum och kan användas.. Det bir bra det.. Sen är det bara ett "rum" till i källaren som ska fixas, sen blir det kalas..

Jag vill till min pappa, kände att jag inte var med han tillräckligt sist, var ju så mycket stress med att hämta Ärtan och sen jul och allt det där.. Måste åka snart igen och mätta mitt behov..  Det är ett MÅSTE.. hatar att bo långt ifrån min pappa, och mina vänner.. Känner mig så fruktansvärt ensam, även fast gubben är hemma jämt numera.. Det är ju stor skillnad på att umgås med familj/vänner och sin partner.. Så det bir att jag känner mig som den mest ensamma personen jag vet.. =( Rätt deprimerande faktiskt.. Men men, det är som det är..

Min älskade älskade pappa..






Får ju inte glömma mamma som jag tyvärr inte har ngn bild på i datorn.. Måste träffa mamma oxå, det var länge sen.. Synd att vi ses så sällan, även fast vi bodde så nära innan.. Men det blir väl så.. Jag är ju pappas flicka så på ngn sätt faller väl det naturligt för mig, samt att jag inte vågade ta tåget till mamma när som.. Har ju fobier och skit.. Iofs nu när jag har körkort är det lättare, fast inte just NU, för nu går det ju inte att låsa bilen, så jag kan ju inte ta den till Sthlm, mitt i smeten på Söder.. Då har jag nog ingen bil kvar när jag ska åka hem..
men jag ska komma mamma, när bilen är fixad =)

Jo nu hittade jag en bild på mamma.. ett år gammal nästan exakt, sitter så fint med Extra när hon var en liten prutt.. =) TYVÄRR är det en dålig bild, men den enda jag har..



Jaha.. det var väl allt för idag då..


......

Nu är jag hemma igen, det har varit en del stress i Bålsta, man stressar inför julen och allt runtomkring..
Valpen är hämtad, bilen är trasig och Extra är trotsig.. Suck suck suck


Jag och Jenni begav oss till  Katrineholm 22/12 för att hämta hundarna, det var en schysst resa, men inte lika schysst precis innan vi var framme, BARA lera, kan ju säga att bilen inte blev så jätte snygg av det..
Stannade en timme och surrade med uppfödaren och skrev papper och skit, sen bar det av mot Bålsta igen..
Väl framme så vägrade hundarna göra ifrån sig, dom var inte allt koppelvana vid 4 mån ålder.. Jag var trött, hungrig och hade ont i kroppen, alltså var mitt tålamod lika med noll.. men det funkade..

Extra det jävla aset VÄGRAR lyssna på vad jag säger, jag måste bokstavligt skrika eller bli arg som bara den för att hon ska lyssna på vad jag säger, och MINST 2 ggr måste jag säga allt.. Trotset, jag vet, fan trodde aldrig att den där veka mesen skulle kunna bli SÅ trotsig.. Samma som hon håller på med valpen, hon leker så oförsiktigt och slår den lilla hårt med tassarna, lägger hon av fast jag säger till eller tar bort henne..? nej precis, hon kutar upp igen och gö samma sak, tils jag blir förbannad, då stilar hon sig, en liten stund, sen är det på igen.. Hon driver mig fan till vansinne.. Jag förstår dom som säljer sina hundar när dom blir så här asså..

Min lilla tjej fick namnet Ärtan, det passar henne, Jennis heter Fjant, det passar perfekt, för snacka om att hundfan är fjantig..
Jätte duktiga på nätterna, uppfödarn har haft dom i bur om nätterna så det är dom vana vid (använder en liten transportbur bara) och håller sig hela natten.. Ärtan valde igår att inte bajsa mer efter klockan 20.00 tror jag det var, så hon höll sig till efter 9 i morse.. När Extra var 4 månader höll hon sig INTE så länge.. 

I soffan är dom goa, då ser det ut såhär:



Min är den som är närmast, kommer en till på na här..


Hon ser inte så liten ut på bild, men man kan jämföra med Extras tass som inte är SÅ mycket mindre än Ärtans huvud..



Så har ju då julen passerat, skönt.. Jag firade hos pappa i år, och så kom Annelie och Anders oxå... Dom hade med sig nåt så fruktansvärt äckigt, eller ja, det luktade fruktansvärt äckigt iaf, OST..!! Fy.. Säkert jätte god, men luktar dött..

Åt iaf god mat, men jag som hade sett fram emot prinskorv och ägg hela dagen var inte alls hungrig när vi åt, så jag fick ge det mesta jag hade på tallriken till Extra.. Det sa bara tvärstopp.. Jag får fixa min julmat ordentligt nu efter jul, hehe.. Det gör inte mig någe, kan lika gärna äta julmat på sommaren istället för på jul..

Sen skulle klapparna öppnas.. Fan Simone (pappas tant) prickade rätt och köpte massa fula strumpor.. Ska fixa bild sen, så jävla snygga.. Eller nej, dom är ju fula, men så pass att dom i mina ögon blir snygga =)

man har i år då fått en kamera, lite små grejs som jag inte orkar nämna, pengar, "presentkort", strumpor, kläder, bok och lotter som jag vann 60 kr på =) Sen har jag ju klapparna kvar från Jelena, mamma och bosse.. Det blir efter jul, som vanligt..

Faster och Anders som kom och firade med oss =)



Och pappa och Simone




Extra var en jävla plåga HELA julafton, så dryg så det inte är klokt.. Gick bara runt runt runt runt runt med sitt jävla ben i  munnen och försökte hoppa upp i soffan som hen VET att hon inte får vara i.. Lyssnade knappt alls på vad man sa och ja, var bara ett jävla rövhål.. Hon är ju dock min prinsessa iaf, men ett arsle iband asså..




Hår uppdatering.. Håret är inte stabilt, tappar mycket som fan.. När jag borstar håret eller tvättar det så lossnar det massor.. Speciellt i duschen är jävla trist, känns som man är med i en fim där ngn har canser och tappar håret av behandlingen.. Man ser ju altid på film hur dom drar av tesar med hår från skallen.. Och ungefär så är det för mig, fast tesarna är inte lika stora/tjocka som på film, men det räckar fan ändå..
Har inte fått nån läkartid förns 13/1, kul att vänta flera veckor och tappa mer hår.. Idiot läkare som inte fattar att saker kan vara akut för patienten, vafan jag vill ju veta VARFÖR mitt jävla hår bara trillar av...

Så är ju bilen paj oxå.. ACC´n är lite cp, ibland börjar den spruta kall luft, så man får höja den til typ 26 - 27 grader för att få lite värme.. sen är tempen helt cp.. förr mätte den ute tempen, men nu kan den visa lite olika grader, och var den får dom ifrån vete fan.. som när jag åkte hem, det pendlade mellan +9 och +32, jaha... vad var det för jävla temp, vart lixom..?

Sen är ju dörrn paj å, klämskada i dörrn så sensorn är paj.. Alltså känner inte bilen att dörren är stängd, samt talar om att den är öppen, fast den är stängd, så därför går det inte att låsa bilen.. Upphetsande.. Kommer kosta mig skjortan att laga det där asså.. =(  kan ju inte ha en bil som inte går att låsa..


Saknar min pappa redan.. Fan va jag inte vill bo så långt ifrån egentligen... suck..


Aja, det var allt för den här gången..

Vilken jävla dag..

Ja idag har det varit en jävla dag.. vart nästan biten vid frukosten imorse, vi lappade ihop ena hundgården, den va inte så frisk, målade golv och väggar i källaren.. Inte ett dugg jobbigt, nej nej.. =)

Men det blev jätte fint i källaren iaf, så det är ju bra.. ska målas en gång till, sen är det bara resten av fixen kvar, dra lite ström, fixa dörr och skit.. men det är väl inte omöjligt.. Måste bara ha hjälp med med att dra elen, det kan ju inte vi..

Extra var så duktig på millen idag, sprang 20 minuter UTAN att jag behövde locka med bollen.. La den bara i trappan framför, sen sprang hon med få avbrott, annars stannar hon så fort man inte leker med bollen framför henne.. Skit drygt, så jag hoppas detta bra sätt håller i sig.. =)

Det har snöat idag oxå, kom ett par cm, men ine så mycket.. jag hoppas bara det är bra väglag imorn när jag måste ut och köra en sväng, hoppade över det idag då som varnade om blixthalka och menade att det är bättre att ge sig ut på vägarna på söndagen, så jag fixar mitt imorn istället för idag då.. blir så bra så..

Usch, Extra ligger brevid mig nu och fiser så illa.. BLÄ.. hundfis är fan nåt av det äckligaste som finns skulle jag tro..

Kommer kännas sjukt att vara i bålsta på jul, första julen med pappa utan varken mommo eller moffa..
Ska ta med pappa till minneslunden på julafton och tända ljus, det måste vi göra, det har jag bestämmt..  Ska ju förbi Ricos grav på väg till pappa oxå.. Känns som man har för många döda att "hälsa på", inte ett dugg kul =( Men iaf, alla de tre har det bättre nu.. Man får glädjas åt det iaf..

Sen ska ju hela släkten komma til den 28:e till pappa, men d är jag redan hemma =( får träffa några nästa vecka när jag är där, sen kommer nog Nortan gänget hit och hälsar på, så då får man träffa dom oxå..
haha, Extra kommer nog skälla ut Tomas efter noter, hon blir ju så rädd för karlar som kommer in genom dörren.. Men efter ett tag  går det bra, bara hon får komma fram i sin egen takt..

jaha, nej nu är det väl dags att sova sig lite kanske...

Skallepär..?

Igår var vi in till Borlänge och handlade lite och så.. Gubben fick välja ut sin julklapp redan nu, det var inte meningen egentligen, men han ville med så.. Sen ska vi ju inte fira jul ihop i år så det var väl lika bra att ha det avklarat innan.. Så nu har han fått vad han önskade sig, och jag oxå =) perfekt måste jag säga.. Köpte toffor till mig sjäv oxå, rätt fula och lite stora är dom, men fan va sköna =) Här får ni se, gubbens present oxå..







Mycket snö har töat bort, det är inte mycket kvar nu, så mysigt med plusgrader och droppande tak.. ja det droppar på utsidan, alltså snön som smälter, inte inomhus..

Jag åker till älskade Bålsta och älskade pappa några dagar innan, sen bär det av till katrineholm för att hämta hund minsan.. Ska fodervärda åt en liten liten flicka, det ska bli kul för Extra.. =) Så jag hoppas det är bra väglag dit, annars vet jag fasiken inte hur jag ska överleva den resan.. Ja, jag är fortfarande en jävla pussy när det kommer till att köra i mörker eller halka.. Det passar mig bra det, hehe =)

Ska bli skönt att träffa pappa, mätta mitt sociala behov lite, träffar ju ingen annan än typ gubben och hans mamma annars.. Hur skit roligt är det i längden..? Umgås med dom MINA, jisses, ska bli så skönt så.. Och faktiskt så ska det bli jävligt skönt att ha NÄRA till saker, slippa åka flera mil för att handla mjölk.. Landet har sina fördelar, absolut, men ibland känner jag att jag bara MÅSTE till Bålsta, som nu ungefär..  Så jag ska njuta utav bara helvete dom dagarna jag är borta.. =)
Slippa bära in ved som jag annars får göra varenda eviga jävla dag, slippa elda som jag oxå får göra varenda eviga jävla dag, skit drygt att behöva hålla koll och underhålla elden, så jävla skönt att kunna duscha utan att behöva oroa sig för om varmvattnet räcker så man hinner tvätta håret.. nackdelen är ju såklart att vattnet smakar bättre här, och jag måste ha Extra kopplad hela tiden, förutom på pappas tomt.. Men det ska bli så skönt ändå, och kul för pappa att få lek amed Extra, och kul för Extra att få leka med pappa, hon kommer bli så glad så =)

Och så har jag ett jävla problem, men det ska jag visa i bilder lite längre ner..

Angående rökningen, det har inte gått så himla bra, så jag har sagt till mig själv att absolut sista rökdagen blir nyårsafton, just nu ere så jävla mycket stress, magsjukan börjar ju slå till med full kraft, om som den emetofob jag är så håller ciggen mig lite lugn faktiskt, ja icke rökare försår sig ju inte på det där, men alla andra =)
Det värsta är att gubben jobbar ju inom vården, hej och hå vad roligt, eller inte.. Fan om han drar med sig nån smitta hem, eller blir sjuk själv, då är det jag som drar på 2 röda, och sen ser han inte mig på ett tag.. Fy fan för fobier som tar över ens liv.. Men jag går ju i terapi nu så jag hoppas att det ska be bättre.. Dock måste jag ringa dom och säga att jag inte fixar att utsätta mig för saker nu på vintern, vi får fortsätta til våren istället, annars har terapin ingen som helst verkan, och då åker jag långt och betalar för ingenting lixom..

Köpte gravljus och en liten tomte som jag ska sätta hos Rico när jag åker till Bålsta, måste julpynta hos honom oxå..




Och så till mitt problem då.. Jag har tappat hår.. Gubben min såg det för kanske 2 veckor sen och fotade så jag oxå skulle se, helt sjukt, för det måste ju bara ha trillat av.. Jag försökte intala mig själv att jag har haft tovor i håret och råkat slita av dom, men det gör ju ont, och så ont har jag inte haft när jag borstat håret.. Så det kan inte bero på det..

Så här såg det iaf ut för ca 2 veckor sen..



Och för 2 dagar sen såg gubben att fläcken bivit större.. =(  han googlade och hittade nån sjukdom "Alopecia areata", fy fan, jag började ju noja som fan kan jag lova.. Måste ha en tid hos läkarn.. Nu är det säkert ingenting i närheten av det, men man blir ju rädd, speciellt när man googlat på bilder där det ser ut som mitt skit.. Så ja, jag behöver en tid hos läkarn.. Iaf, det är så här det ser ut nu..


Inte så jävla snyggt nej.. ser ju inte klokt ut för helvete...!!!! Så jag hoppas jag blir klokare av att gå till doktorn, annars får jag raka av mig allt hår och skaffa mig en peruk, för det här är inte kul, det syns så väl när man har uppsatt hår, och jag hatar att ha det utsläppt så.. ja.. aja, det får visa sig sen vad det är.. =)

Jaha, det var allt för idag.. =)

nada..

har inget kul alls att skriva idag.. Mene, jag bjuder på en bild eller två..

Kolla på den första, vi har en del snö här, kolla taket lixom..!!!



Och Snuttepullan såklart..


Matfixerad..?

Det bar av till Borlänge idag, igen, var tvungen att gå på banken och hämta pappas julklapp som kom på posten.. Jätte fin är den, jag hoppas han blir glad.. =) Skulle själv vilja ha en likadan, får ta och beställa en til mig oxå sen nån gång..
Köpte fodertunna till Extras mat, ÄNTLIGEN.. Har fått låsa in hennes mat i en skrubb på övervåningen, hon är ju en mat tjuv den lilla bruttan.. Så nu står maten säkert och jag slipper springa upp och ner i trappen när hon ska ha käk, väldigt skönt..
Jag saknar hur man kunde göra med Klirre, lämna fodersäcken mitt på golvet, öppen såklart, och han som va så jävla matglad rörde ALDRIG maten.. När han var ensam hemma var han i köket, och 1 meter ifrån där han låg stod foderpåsen, och han gjorde fanimig aldrig en ansats att ens fösöka ta mat.. Så fruktansvärt skönt, och fruktansvärt drygt att hans dotter är precis tvärtemot.. Går det att sno mat, då gör hon det, så matfixerad så det är skrämmande..
Men nu kan hon försöka ta sig in i fodertunnan om hon tycker att det är roligt, tom. jag har svårt att öppna den =)

Så var vi förbi bolaget och köpte rom till gubben, ont i halsen hette det ;) han har ont och mår inte bra, fick feber och så, men jisses vad den där äckliga romen luktar illa.. Jag som inte dricker tycker att alkohol luktar (och smakar) SKIT rent ut sagt..

Idag fick Extra ett tuggben av husse, inget märkvärdigt eler ovanligt, men hon vart ju helt till sig, sprang runt med den där tuggringen och visade stolt upp den.. haha.. Hon blev nog lite för glad, för så där gör hon inte annars när hon får tuggisar..
Sen la hon sig äntligen till rätta och tuggade..
Nu på kvällen har vi busat i soffan, jag fotograferade Extras fula sida =)









Och mer snö har vi ju fått såklart.. Det har snöat nonstop sen igår, så nu har vi väl lätt en 40 cm iaf.. Inte så övedrivet kat som tur är,men jag tycker att det räcker med snö nu.. Om du missat det förr så skriver jag det igen, jag HATAR snö..!!

Det får gärna vara kallt och ruggigt, men jag HATAR snönn, den är kall och äcklig, och den blir lortig fort, jag hatar att det ser så skitigt ut.. Speciellt inne i städer där det blir blask och färgas grått.. Fy fan alltså.. Annars är snö fint, det ser schysst ut när det är orört, har nån gått i det så blir det fult och äckligt, men orörd snö är fint, men jag hatar skiten iaf..
jag hoppas att det smäter bort snart, inte för att det kommer göra det,men jag håller mina tummar för det iaf, för man VET ju aldrig..

Är så avundsjuk på pappa, varje dag säger han att dom har regn, vafan, jag vill oxå ha regn, hellre det än all jävla skitsnö.. Ja jag är otacksam, jag vet de, men jag vill verkligen inte ha snö.. Hellre gegga utanför dörren istället för halt och fula jävla snökockor som rasar från taket och bildar stora högar som inte ens är värt att skotta bort, för det kommer ju nytt hela tiden..

Det var dagens gnäll det.. På återseende..




På begäran..

Jag fick order idag att uppdatera bloggen, hade ju helt glömt bort =)

Vi har MASSOR av snö, säkert 30 cm, inte ett dugg jävla roligt, och halt och spårigt är det, fy fan.. Inge vidare roligt att köra då inte, men ibland måste man, som idag tex..
Vi åkte till borlänge och handlade lite, gubben skulle ha färg och måla ett rum i källaren osv, ja det var ingenting av intresse som handlades..

Vilken dag som helst nu så ska jag försöka mig på att sluta röka, och jag hoppas verkligen att det går på en gång, jag har lixom lovat pappa, som tack för bil och körkort.. Misslyckas jag är det väl inte hela världen så där, man får helt enkelt ta nya tag, så med en gång kanske det inte kommer gå, men det ska gå, tids nog iaf.. Men jag är iaf instäld på att det ska gå med en gång, men sen ska man väl komma ihåg att ett beroende är ett beroende, och kan vara fruktansvärt svårt att bryta..
I värsta fall får jag prova med hypnos, det ska visst funka har jag hört..
Jaja, jag uppdaterar hur det går med det =)

Var ju och hämtade en valp till Jenni, en söt tik som jag och gubben kallade för Åke, hon såg lixom ut som en Åke på nåt vis.. SKIT dryg jävel som käftade ovanligt mycket med Extra, hon gjorde inget inne, men var en plåga att gå ut med.. Jag är van att valpar iaf kissar fort efter att man kommer ut, men inte Åke inte, nej nej, man fick gå och gå och gå och gå, och då KANSKE hon satte sig och pinkade.. Varje dag (av dom 3 eller 4 dagarna hon var här) så kissade hon färre gånger om dagen än vad Extra gjorde.. Och att bajsa, jesus, det gick knappt, här snackar vi om en hund som lixom inte hade nåt som helst intresse i att göra ifrån sig, öht.. SKit duktig om nätterna iaf, då fick hon sova i buren, och för att inte vara burvan så var hon duktig, hon gnällde kanske 30 sek efter att man lagt sig, sen var hon knäpptyst tills 9 på morgonen när man gick upp och gick ut med henne..  Dagtid däremot var hon inte lika duktig i buren, gnällde och stog i, men hon gav iaf upp tillslut, det är med än var man kan säga om många andra hundar, typ dom jag haft, hehe..

Iaf, Åke lämnades tillbaka till uppfödaren igen för hon hade nån allvarlig vajsing med sina bakben, gick jätte skumt och satt som jag vet fan inte vad alltså.. Skönt var det, för då slapp jag ha na här hemma så länge =)

Nu har Extra fått byta foder oxå, purinan hon fick innan innehöll en aning för mycket protein, så min lilla tös har en ack så snygg kal fläck på revbenen.. Precis som Klirre oxå fick, så nu får hon äta standardt, Klirre vart bättre på det, så jag hoppas det ska funka bättre på fismaskinen oxå.. Det kommer iaf bli mkt mindre bajs, det är en STOR fördel med standardt fodret, dom bajsar mindre..

Beställde från foderbilen.se, endast 19 kr i frakt, och man får hem maten till dörren, tog väl 2 eller 3 dagar efter det var betalat och kart tills jag fick hem det, bra som fan när det inte finns att köpa nånstans i närheten här, och 19 kr är ju lixom ingenting att bråka om så..

Nej nu vet jag inte vad jag ska skriva mer, får bättra på bloggen snart igen =)

Och du Marina, kanske är dags för dig oxå att uppdatera boggen, shitstain =)

SNÖ..!!!

Jaha då kom vintern tillbaka då.. Idag har det snöat HELA dagen, och det resulterade i en hel jävla massa snö..
Jag hoppas att det regnar bort, men det är nog för mycket att hoppas på.. Känns lite trist när det kommer så mycket, jag vill inte ha snö, jag hatar snö...

Imorn ska jag åka till borlänge och hämta en valp till Jenni.. Den ska vara här ett tag sen, får se när det blir att åka till Bålsta och lämna den.. Ska bli SJUKT drygt med en valp hemma, men den är iaf 15 veckor gammal så den kissar väl förhoppningsvis inte så mycket inne.. Men så är det ju snö ute, den som är så pytte lär väl försvinna, det är djupt med snö alltså... men tänk vad kul för Extra, en liten tjej att leka med, hon kommer nog tycka att det är jätte kul..

Jag hade beställt en tröja till gubben i julklapp, den kom igår, och jag tvingade honom att öppna den, haha, iaf, det var en tisha med vargar på som jag hade beställt.. Snopet att den jag beställde inte var den som dök upp.. Betalade fan 233:- för en tröja som jag INTE beställt.. Jag var så jävla besviken, gubben gillade den uppenbarligen, men jag var så arg att dom inte skickade den jag hade valt.. Jag ska minsan ringa till dom någon dag och fråga om dom vait fulla när dom tog emot min beställning.. Jävla sätt asså.. Men men, nu gillade han den ju, men fan, ändå, rätt ska vara rätt tycker jag..

Här får ni se hur mycke snö vi har, ska säga att igår när jag la mig var det inte en enda snöflinga på backen, så ALLT har kommit idag..





RSS 2.0