Nu är det nära..

Väldigt nära..!  För igår kom snön, redan i oktober, bara några mil från Sthlm.. Det är ovanligt.. Temperaturen är oxå ovanlig, så kallt som det är här, då menar jag minusgraderna, så kallt brukar det heller inte vara i oktober..

Jag visste ju att det skulle komma snö igår, men jag hade väl tänkt mig några få flingor eller lixom lite snöblandat som inte la sig.. Men TJI fick jag, det här var vad jag såg när jag gick ut på morgonen:





På eftermiddagen kom solen, så snön smälte, iaf snön på bilen för på gräsmattan har vi kvar en del.. =/

JAG VILL INTE HA VINTER..!! Jag HATAR snö, jag HATAR kyla, jag HATAR halka, jag HATAR vintern..!!


Kul med vinterdäck, redan i oktober.. Jag kommer gråta inombords när däcken byts, typ imorgon eller på måndag  =(

Hur 17 lyckas man..?

Jag upptäckte igår att jag hade smuts eller ngt på skon, men tji fick jag, det var inte smuts, det var BAJS..!!

Frågan är bara hur fasiken bajset hamnade OVANPÅ min sko..? Isf måste väl någon av hundarna bajsat på min sko, men jag har inte ens stått i närheten av dom när dom kackat.. Det är ett mysterium.. =)




Skulle vara intressant att veta hur detta gått till =)



Så har jag igår slutfört mitt 24 timmars EKG, det var en jävla plåga att ha dom där grejerna över halva bröstkorgen.. Det kliade och var ganska obekvämt, och man kom inte åt att klia, mkt jobbigt..
När jag var in i tisdags och blev uppkopplad till bandspelaren så hade jag haft två hjärtrusningar på morgonen, så jag anade att det inte skulle komma några fler medans jag var uppkopplad.. Och jag hade rätt, såklart.. På kv'llen igår, efter att jag kopplat loss mig och lämnat tillbaka bandspelaren så fick jag en liten rusning.. SÅKLART..!!
Ibland är dom så små att jag inte känner av dom riktigt, alltså att jag bli osäker om det rusar eller ej, men efter ett tag känner man (ibland) att det rusar.. Så jag kan ju fått ngt litet under ekg´t, som jag inte kände av, men chansen är rätt så liten.. Så det känns ju så där lagom kul.. Genomled allt kliande och obehag helt i onödan, haha.. jag har fan aldrig flyt..

Men jag hoppas iaf att dom ska kunna se NÅNTING iaf.. Ska bara vänta runt 2 veckor och se vad dom säger =)

du har en fågel..!!

Vi har haft en jätte stor och konstig fläck på köksfönstret rätt länge.. Ett par ggr har jag varit lite fundersam om vad det kan ha varit, för den sitter på utsidan, så det är inte Extras lort, för hon är gaaaanska duktig på att grisa ner rutorna..

Men så här om dagen så satt jag vid köksbordet, tittade ut genom rutan och solen låg så bra på så jag såg vad som orsakat fläcken.. Att man inte sett det tidigare är sjukt, för det var så uppenbart..



En perfekt fläck av en fågel =)  Vi har mkt duvor här på våren/sommaren, och med tanke på att fläcken är rätt stor, och ser lite halvfet ut så måste det vara en av duvorna som flugit in i rutan..


Förövrigt så har Tipsy förstått vitsen med boxen nu, hon tycker det är så skönt där inne att hon fan knappt kommer ut när man kommer dit, annars gör hon alltid det, nu får man locka på henne en stund innan hon makar sig ut.. =)

Fika i Västerås..

jag vet inte om jag har så stor framgång med Tippan och boxen.. Det är svårt att säga om hon ligger i boxen efterom hon hör mig när jag kommer ut, och möter mig vid ingången till hundgården..
Någon gång ibland lyckas man smyga, men det är svårt nu, hon hör när man trampar på dom torra löven =/

Natten till idag fick hon sova inne, och lär väl få göra det idag oxå.. Jag trixar och grejar för att hon ska gilla boxen, och det går liiiite framåt.. Idag tjorvade jag in henne i boxen, och satt för, så hon skulle känna och förstå hur varmt och skönt det är där, och det gick bra.. hon var dör inne ganska länge.. Men så fort hon kunde gå ut, då gjorde hon det, snabbt.. Sen  puttade jag in henne igen, och gav henne en godis, så gjorde jag några ggr, så hon lärde sig att hoppar hon in i boxen, då får hon en godbit.. Efter en stund lärde hon sig tom. att jag bara gav en godis om jag HÖLL godisen i handen innan hon hoppade in.. Så hon slutade hoppa in om jag inte höll någon godis.. Byracka..

Men skam den som ger sig, jag tragglar vidare helt enkelt..


Igår var jag och pappa över till syster och svåger, Walter har fyllt år så vi åkte och fikade lite.. Det var trevligt som alltid att träffa västeråsmupparna.. =)
Jag mår så dåligt när all uppmärksamhet går till Lionel hela tiden, och det har ju varit Walters födelsedag, så det var faktiskt rätt skönt att Lionel mest låg och sov så Walter fick det mesta uppmärksamheten..
Vi ritade tillsammans jag och Walter, tror han ville göra det med mig själv, men efter ett tag kom alla partypoopers och förstörde ;)  Men vi fick lite tid själva iaf.. Måste börja vara mer rättvis, lika mkt tid/uppmärksamhet till alla, eller kanske inte Emelie, hon vill ju oftast inte ens låtsas om en, haha =P fast hon var väldigt pratig med mig igår när Christian inte var i närheten, det var första gången..
Det kanske börjar släppa lite mer nu när man faktiskt förstår henne bättre..? Eller nåt..

Tydligen ser jag ut som en kille för Emelie.. Vi satt och bläddrade i en leksakstidning, och varje liten kille eller karl som var på bild så sa hon att det var jag, jag fick aldrig vara en av tjejerna på bilderna.. Jo en mulatt tjej på 5 år kanske, men det vart inte bättre än så, hahaha.. barn alltså =)

Nu är det dags att göra natt, äntligen..

Muppfan..

Ja som sagt, muppfan..




Det passade sig inte att vara i vare sig boxen, eller lekstugan, så byrackan lägger sig på en hög fuktiga LÖV..!!

Det sved i hjärtat, det gjorde det, så jag tog med mig godis ut och berömde varje gång hon va i boxen.. Men hon gilla den inte, inte ännu, hon är en sån där som tar tid på sig att vänja sig med vissa saker, en mupp, kort och gott..
Och så tog jag bort löven, så hon kan iaf inte ligga utomhus och skaka nåt mer iaf..

Nu ska hon och jag ut och kasta boll, så kanske, bara kaaaanske hon blir så trött att hon inte orkar larva sig med boxen =)

Operation i natt..

Det är jävligt schysst när hundmat ser ut så här..



 

 

Tippan är förövrigt en rätt borrad hund.. Gissa vem som INTE sovit i den pimpade boxen inatt..?


Jag gick ut sent igår kväll och krånglade in henne där, eftersom att hon är en feg krake, men hon skyndade sig ut igen.. Men jag tänkte att blir det tillräckligt kallt så är det ju givet att hon lägger sig där, där det är varmt och skönt.. men icke, dumheten vann lixom..


När jag står och kikar på henne genom fönstret till lekstugan, så ser jag att hon stoppar in huvudet i boxen, men that´s it.. Så jag vet att hon egentligen VILL gå in där, men inte vågar..
Med tanke på att det är minus på nätterna så borde hon fatta bättre, men nej då, hon är stupid..!!


Jag kan ju inte dadda henne heller, hon måste ju förstå själv.. jag har ju ändå visat henne en gång.. Under tiden får hon väl ligga i lekstugan då, rätt på golvet, det blir lite kyligt, men inte så kallt ändå, för hon känns inte kall.. Och tur nog så har hon en ganska hög temp, lite över det normala hos hundar, så det hjälper ju henne.. Plus att hon har tjock och "lång" päls.. Så det går ju ingen nöd på henne, är ju bara jag som ojar mig över det, haha..


Jaja, det får ta sin tid, för så länge hon håller sig varm så behöver jag inte oroa mig..


Igår, precis innan läggdags när jag skulle krångla in henne i boxen så hade jag av en nagel, så där skiiit långt in i den köttiga delen av fingret.. De flesta tjejer med långa naglar kan bäst relatera till det, och det gör sjukt ONT..!! Så jag fick börja krångla med plåster och skit sent på kvällen, och trots att jag försökte vara så tyst som möjligt så räckte det inte hela vägen, jag var ju tvungen att tappa saker och springa upp och ner i trappan ett par ggr för att hitta alla saker jag behövde när jag skulle "operera" på mig själv..


Som tur är så gör det inte lika ont i dag, men det ömmar så fort jag kommer åt något med just det fingret.. och snyggt är det inte heller, 9 långa naglar, och en obefintlig, blir till att fila ner dom 9 mkt längre ännormalt så man inte ser ut som ett freak.. Som det egentligen borde vara ett problem, haha, men jag störs av det..


Pimp my frysbox..

Nu perkele börjar hundhuset bli som det ska.. Tippan har haft sin "koja" inne i lekstugan, och det var inte vinterbonat, så jag och pappa har slitit (eller jag har slitit, det såg inte lika jobbigt ut för pappa) nu i två dagar med att ge henne mer värme..

Pappa fixade en frysbox från tippen, så väl hemma med den gjorde vi ett ingångshål i den, det var gårdagens slit, idag pimpade jag insidan.. En frysbox är väl egentligen det bästa man kan ha som hundhus, det är så jäkla bra isolerat, men väggarna inuti känns lite kyliga, som vilka väggar som helst egentligen, men jag ville inte att Tippan ska behöva ligga med ryggen mot ngt kallt, trots att hon har spån i, så jag klädde/pimpade insidan med en rosa/röd filt.. Det blev en klar förbättring, och det blev så himla fint =)

Nu vet jag inte om hon gått in och lagt sig där, men två timmar efter hon fått det nya så hade hon inte lagt sig där iaf.. Hon går nog in när det blir kallt för henne att sitta och uggla i lekstugan som är svinkall och oisolerad.. Hon är aningen korkad med nya grejer den där damen, hon måste få göra allt i sin egen takt.. =)


Så här var det, före jag pimpade väggarna..




Efter:



Snacka om att byrackan får det myyysigt och fiiint.. Bortskämd trots att hon bor i hundgård, det är fan fint det.. =)


Så tack vare dåligt med sömn i två veckor, en massa skit och dödsfall och ja, massa grejs så är jag förbannat trött och orkar inte skriva om det andra jag hade tänkt, det får bli en annan dag, så Jelena, hundmats bilderna kommer upp nästa gång, eller så.. =)

Pest eller kolera..?

Det är inte alls så mysigt med hundar som man egentligen inbillar sig, iaf inte när man är allergisk men inte fattar att låta bli att vara i närheten.. I några dagar nu har jag haft konstant kliig hals, kliiga ögon, rinnig och/eller täppt näsa, kliigt ansikte osv osv, men ändå så kan jag inte låta bli när hon utnyttjar den oanade kraften mot mig..
Man kan inte låta bli att tycka liiite synd om och klia lite bakom örat, och massera lite lätt när hon lägger huvudet i knäet på en och rycker lite grann av smärta..
Det står mig dock dyrt, det blir en plåga att somna till natten, och när jag tänker efter, är det egentligen så himla värt det..? Njä, egentligen inte, för ögonen gör ont av all klåda, allergimedicinen biter inte alls som den borde, allergin blir värre och värre..

Nu finns det som tur är vissa individer som jag tål bättre än andra, dom är FÅ, men dom finns..
Extra är jag allergisk mot, inte överdivet, men jag ser till att hålla lite avstånd och inte gulla så mkt, och se till att inte bli slickad på armar och ansikte, då går det ann, men de flesta behöver jag inte ens ta i för att bli dålig av.. Allergenerna finns i luften och det sprids överallt, och jag blir dålig..
Det är bara så otroligt jobbigt med dom i boxarna, det sprids lixom upp i huset..=/

Jag hade tänkt att gå och lägga mig tidigt idag, men den tanken kan jag nog begrava, för det går inte att sova med smärtande, bultande ögon som kliar och rinner, men känns torra som en öken på samma gång..
Med varje blinkning kommer sandpappers känslan.
Det gör ont att ha ögonen öppna, men det gör lika ont att stänga dom, det är ungefär som att välja mellan pest eller kolera, och vilket är då det bästa alternativet..?

RSS 2.0